fredag, mars 29, 2013

Fredagslistan 2013, vecka 13: Jesus, Död och Korsfästelse

Fredag även denna vecka, och det är ju inte vilken fredag som helst utan Långfredag. Därmed är det dags för en av bloggens traditioner när det gäller fredagslistor! Jajemänsan, i sann blasfemisk anda får ni likt 2011 och 2012 en fredagslista som handlar om Jesus, död och korsfästelse.

Susanne har den oerhört goda smaken att inleda sin lista med lite old school SUFFOCATION och deras Jesus Wept från EP:n "Human Waste". Det låter härligt skitigt och brötigt och jag kan faktiskt inte tänka mig en bättre inledning på listan.

HATE ETERNAL kanske ni känner till? Ett av många death metalband som krälade fram från den ruttna myllan i Florida. Behold Judas är ju en fullt godkänd titel inte sant? Precis, och undan går det också!

VITAL REMAINS är om möjligt ännu argare på Jesus. Hammer Down The Nails från skivan "Icons Of Evil" skvallrar ju om att de nog är rätt uppretade på kristendomen.

HATE är ett band som hamnar lite i skymundan av exempelvis BEHEMOTH och VADER som ju också kommer från Polen. Det är lite synd, för HATE är ett riktigt bra band som jag tycker man ska hålla koll på. Förhoppningsvis övertygar er Anti God Extremity om det.

AEON har ju gjort sig ett namn som ett band som verkligen inte sympatiserar med kristenheten. I Wish You Death heter låten som är lite lagom elak.

Sen kommer det en skön låt från UNANIMATED, ett band som gav ut ett antal plattor på 1990-talet bland annat då skivan "Ancient God Of Evil" från vilken Susanne har valt Die Alone. Produktionen ger mig gåshud ska jag villigt erkänna.

Ingen lista om Jesus, död och korsfästelse är komplett utan NIFELHEIM. Så är det bara. "Envoy Of Lucifer" heter skivan, låten Claws Of Death.

Mer black i form av FUNERAL MIST som minsann gör en fuling och bara lägger till ett utropstecken i titeln Jesus Saves!  som ju annars brukar förknippas med främst SLAYER. FUNERAL MIST är ett rackarns band på att låta elaka och är väl värda att kollas in.

Sen jävlar i helvete dänger Susanne till med VADER. Tjosan säger jag - The Crucified Ones har jag inte lyssnat på på väldigt länge. Jag blev oerhört glad när jag såg den titeln i listan.

Susanne avslutar med kanonersbra KRISIUN. Jösses vad härligt kaotiskt brötigt bandet låter i Messiah's Abomination från skivan med det otroligt tuffa namnet "Conquerors Of Armageddon".

- Pausfilm - 

Kunde knappast välja en bättre pausfilm än den eller hur? Nä, precis.

Så, DESTRUCTION känner ni kanske till? Teutonisk tysk thrash. Se där vilken härligt allitererad mening. Habilt utav helvete är det också. Nailed To The Cross från skivan "The Antichrist" gör att låten med råge kvalar in på listan.

Sen ska vi ballada till det. Det trodde ni inte kanske? Nä, men jag tänkte att det kunde passa lite bra med något fint och nätt av SKID ROW från deras "Slave To The Grind" som alltså inte ska uppfattas som en homage till grindcore på något sätt. Jag tror att ni fattar det rätt fort när ni lyssnar på Quicksand Jesus.

Sen kommer SLAYER och Jesus Saves. Förklaring överflödig.

Lite Dio på det? Självklart ska vi ha musik från den kanske bäste hårdrockssångaren genom tiderna. Synnerligen lämpligt namngiven är låten Jesus, Mary & The Holy Ghost.

PARADISE LOST sluggar vidare med Crucify från "Tragic Idol", en mycket förträfflig skiva.

DEVOURMENT hade vi ju med förra veckan också. Just senaste skivan ger jag inte mycket för, men Crucify The Impure från "Unleash The Carnivore" är riktigt trevlig.

TOXIC HOLOCAUST med Nuke The Cross. Fy fan vad bra den låten är. Jag uppskattar speciellt att bandet har lagt in ett break vid refrängen.

EDGE OF SANITY har vi tydligen aldrig haft med på någon lista. Se där en anledning så god som någon. Decepted By The Cross från "Nothing But Death Remains". Det skriker 90-tal.

Förra året lade Andreas följande kommentar:

Andreassa...
INCANTATIONs Onward To Golgotha då?

Jag svarade: Ah - hade varit synnerligen lämpligt. Bra skiva, och bra band. Får göra en notering till nästa års lista.

Så då vet ni vilken låt det är härnäst.

Vi avslutar med BEHEMOTH och Christgrinding Avenue. Bara för att den är så helvetiskt bra.

/Martin


2 kommentarer:

Chief Rebel Angel sa...

Sådär får man sitt skinn piskat med variation.
Bara en sak: visst heter PARADISE LOST-plattan "Tragic Idol", istf "Lost Idol"?

Metallbibliotekarien sa...

Du har såklart rätt - Tragic Idol är ju det sanna namnet! Korrfel!

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 16: Nu och då

Gott folk! Idag tänkte jag att vi skulle sätta vissa bands utveckling under lupp. Jag fick idén när jag helt slumpmässigt fick reda på att...

Populära inlägg