torsdag, november 15, 2012

Årsbästalistan 2012 - de nominerade, nr. 2

Nominerad: "Internal Affairs" - THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA.  Lika okomplicerad som genial skrev jag om denna skiva i recensionen på WeRock att THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA åstadkom "ett i det närmaste blasfemiskt sväng inspirerat av klassisk rock med tung middle of the road feel och en dos fet soul och disco" på ett sätt som fullständigt golvade mig. Sammansatt av ett gäng gedigna musiker från de södra delarna av landet och ledda av Björn Strid lyckas bandet med att smyga sig in under radarn och drämma till med full kraft genom en otroligt välskriven skiva där låtarna verkligen inte går av för hackor.
Spelglädjen är även den oerhört påtaglig. Nominerad: "Internal Affairs" - THE NIGHT FLIGHT  och gör att skivan mer än väl passar att förgylla en festkväll på ett sätt som jag inte kan påminna mig själv om att jag känt på samma sätt inför som när jag lyssnade på THE HELLACOPTERS "High Visibility" när den kom ut.
 
/Martin
 
 



Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 16: Dalarna darkness descends

När jag tänker på idén om landet Sverige och kanske framförallt någon mytologisk bild är det inte sällan Dalarna dyker upp i mitt huvud. Det...

Populära inlägg