måndag, augusti 20, 2012

Ny musik! For real? Japp!

Hör och häpna, i helgen har jag lyssnat på NY musik! Inte uteslutande såklart, det mesta jag lyssnade på var gammalt mög som spelades in långt innan jag föddes, men en liten hög med nya plattor och bekantskaper avlyssnades faktiskt.

NASTY IDOLS nya platta "Kalifornia" är bra som fan. Inget nytt under solen, de låter ungefär som jag minns dem från Rockbolagets scen 1994, detta är dock helt till deras fördel. Inga långa temaskivor om valarnas utrotande, inga powerproggiga tendenser - bara rock. Och roll. Jag hoppas få se dem på en scen nära mig snart igen, det är lite av en bedrövelse att det gått hela 18 år sedan sist. Nyskapande? Inte ett dugg. Svettigt? Litervis.

Ett litet skivpaket från Record Heaven som anlände häromdagen innehöll en promoskiva från skivbolaget Transubstans. Normalt sett åker dylika promoplattor i soporna direkt, men en hastig avsyn av baksidan gjorde gällande att två bandnamn faktiskt fångade mitt intresse så jag lyssnade på hela skivan. Mycket riktigt var det mesta på skivan ointressant, men min blick var fortfarande att lita på: REFORM och ETT ROP PÅ HJÄLP släpper nya skivor inom kort och de båda smakproven på skivan kittlar mig oerhört, speciellt Reforms I furuskogen. I skrivande stund upptäcker jag att skivan finns på spotify, och kittlingen fortsätter bums med första spåret. Jag ber att få återkomma i ärendet.

Ett rop på hjälp hittar jag bara på myspace, detta eländiga forum. Hör ni det grabbar - hemsida eller facebook tack. Jag vill veta mer men avskyr verkligen myspace.

En annan otroligt trevlig bekantskap på Transubstans blev GÖSTA BERLINGS SAGA, namnet har existerat i mitt medvetande ett tag men jag har aldrig kollat upp dem. När jag gick igenom artisterna på bolaget fanns de där vilket resulterade i att jag imorse gick min jobbpromenad till tonerna av deras skiva "Detta har hänt". Det var på tiden kan jag säga. Otroligt snyggt.

Så där sitter man och tycker att allt var bättre förr, och så visar det sig att det faktiskt finns band som är bra idag också! Ska det behöva vara så?

In och lyssna på "Reveries of Reform" på Spotify nu!

/Alex

6 kommentarer:

Robban sa...

Det tillverkas och släpps enormt mycket bra musik fortfarande. Inte att jämföra med åren 1971-1974 då det årligen släpptes så mycket bra att man baxnar när man får en sammanställning för respektive år. Problemet idag är att det släpps så oerhört mycket dynga också och man måste hitta rätt kanaler och kunna avgränsa sig annars blir det en omöjlig uppgift.

David sa...

Släpps som sagt mycket bra musik fortfarande, gäller att hålla ögonen rejält öppna för att upptäcka det dock i dagens mediaflöde. Kan passa på att tipsa om Gin Lady från Skellefteå som släppte sitt debutalbum i Maj i år. Bandet är reinkarnerat ur före detta bandet Black Bonzo, vars tre plattor är helt fantastiskt bra.

Alex sa...

Bryr mig egentligen inte nämnvärt om ny musik eftersom jag lägger ner så ofantligt mycket tid och pengar på att hitta gamla inspelningar, men det är trevligt att ni tipsar :)

David sa...

Fast både Black Bonzo och Gin Lady tycker jag verkligen du ska kolla upp, med tanke på din musiksmak. ;-)

Peter sa...

Kul att du gillade Furuskogen! Hoppas du gillade nåt mer på Reveries of Reform... Om man känner för det kan man gå in på http://www.facebook.com/reveriesofreform och klicka på "Gilla". Då blir vi löjligt glada.

/Peter, Reform

Anonym sa...

Ett rop på hjälp finns nu på både spotify och facebook.

Featured Post

Fredagslistan 2019, vecka 50: In på upploppet

Goddagens! Idag är det inte bara fredagen den 13:e utan även lucia och då kan vi ju passa på att tänka både på blandade skräckfilmer och på...

Populära inlägg