tisdag, februari 14, 2012

När ormen bet rejält

Långt innan hans uppuffade blonderade hår och pumpade muskler var David Coverdale en riktig sångare. Först i DEEP PURPLE såklart, sedan kom det lite sologrejer som mynnade ut i det fantastiska tidiga WHITESNAKE. Nyligen släpptes en box med bandets första skivor tillsammans med en jättebok och en dvd med videos och en konsert från Landover 1980. Priset var till en början lite väl högt men efter att Ginza sänkte den med över 40% så blev det en beställning även för mig.

Som box betraktat är den skitsnygg. Vinyl replicas på skivorna inkl. det japanska originalomslaget på liveskivan från London 1978, en liten nypressad variant av första EP´n samt en 100-sidig bok fylld med bilder och historier signerade Coverdale och Bernie Marsden, visst hade det varit roligt om de letat upp fler gubbar men jag är nöjd som det är. För den som har skivorna på cd redan kan det vara värt att vänta och se om dvd´n kommer ut separat, det finns inget nytt på dem utan de innehåller bara originalskivorna rakt av. För mig som inte hade någon av dem på cd utan "bara" vinyl så gjorde det såklart nicht und nada.

Till sist - vilken fantastisk värld det är vi lever i numera. Ett klick bort hittar man de mest underbara konserter som tidigare kopierades runt på videoband i mer eller mindre halvbra kvalitet. Varsågoda - Whitesnake i Ludwigshafen 1983. Cozy på trummor, Moody och Galley på gitarr. Inte riktigt så bra som de var 78-81 men FAN så mycket bättre än 1987 och framåt (med undantag för 1997).


/Alex in the shadow of the blues

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2019, vecka 38: Nightfell

God afton. Veckans lista består av ett album som jag snöat in på totalt under den senaste veckan, nämligen NIGHTFELLs utomordentliga "...

Populära inlägg