fredag, oktober 21, 2011

Greetings!

Hello world! (Alla ni som eventuellt har pysslat med programmering någon gång i era liv förstår ju att det är precis sådär jag måste börja mitt allra första blogginlägg och inte på något annat sätt...) Igår blev jag tillfrågad av herrar Bensch och Bergdahl om jag ville haka på som skribent här och utan att tänka efter två gånger (eller ens en) tackade jag ja på stående fot. Jag kan ju inte inte vara med liksom. Med tanke på både ämnet som avhandlas och sällskapet i vilket det görs så finns det faktiskt verkligen och totalt ingenting annat att göra än att bara köra. Så, here goes!


Det blir ingen långrandig presentation av mig som person, dels för att det finns långt mer intressanta människor än undertecknad i den här världen, men framför allt för att det finns bättre saker att skriva om: musiken. (För er som mot förmodan skulle vara intresserade av någon form av matnyttig gärningsmannaprofil kan vi ta en frågestund vid senare tillfälle.) Så i all korthet, jag jobbar som bibliotekarie i Helsingborg och när jag inte gör det leker jag ihop skivomslag, bokomslag och allehanda så kallad bildkonst. Om jag efter detta ändå har för mycket tid över (det händer ibland!) så brukar jag roa mig med att arrangera spelningar, slänga ihop festivaler, fixa utställningar sådär lite på en höft och överlag hänga i gäng med människor jag gillar. Jag har pluggat större delen av mitt vuxna (och ickevuxna) liv och tuggat mig igenom allehanda ämnen, bland annat genusvetenskap och serieteckning. Jag har sett löjligt mycket skräckfilm i mina dagar och har en förkärlek för zombies. (Jag menar, titta på dem, what's there not to love? Men okej, det är en diskussion vi kan spara till en annan gång.)

Musik-/metalmässigt är jag något av en blandras men drar mest åt extremhållet och får något nostalgiskt i blicken så fort någon nämner Stockholmsdödsen från tidigt 90-tal. Ack så fint det var. Och är. (Uppmärksamma läsare förstår ungefär i detta nu att beskedet om DISMEMBERs nedläggning kom som ett dråpslag för undertecknad. Och ja, det råder landssorg i detta hjärta tills vidare. Fortsättning följer. Kanske.) Från det här hållet kommer med andra ord mestadels genrer black och death att dissekeras men på äldre dar har jag även tagit några trevande snedsteg in på sludge- och dronescenen.


Haha! Inte långrandig var det ja... Nåväl, without further ado kommer här en mysig liten fredagsvideo - på det eminenta temat vuxna män gör saker tillsammans i skogen - att öppna ögonen till. Umebandet MOLOKEN visar än en gång var skåpet ska stå (det ska uppenbarligen stå i Umeå) med finfina spåret The Titan Above Us från kommande albumet "Rural". Håll utkik efter det, kids. Det kommer att bli löjligt bra.

Ha nu en alldeles briljant helg!

/Susanne


7 kommentarer:

Chief Rebel Angel sa...

Mycket god (ja, eller kanske ond?) rekrytering.
Välkommen i träsket!

Kim sa...

Vad kul med ytterligare en metallbibliotekarieröst från Helsingborg. Välkommen!

Susanne sa...

Ah, man tackar! Chief: Ja, jag ska försöka hålla mig på den något ondare sidan. Borde inte bli några större problem. :)

Metallbibliotekarien sa...

Känns som detta har potential att balla ur fullkomligt i en tävlan om vem som lyssnar på hårdast musik av oss. Till slut lär vi väl bara lyssna på rundgång ackompanjerad med ljud från en byggarbetsplats ;-)

Jarno sa...

Menar du att ni inte redan gör det? Det är det nya Watain. ;)

Metallbibliotekarien sa...

Hahahaha!

Stones sa...

Kul med lite nytt blod i bloggen. Lyssnar alla bibliotekarier på metal?

Featured Post

Fredagslistan 2019, vecka 50: In på upploppet

Goddagens! Idag är det inte bara fredagen den 13:e utan även lucia och då kan vi ju passa på att tänka både på blandade skräckfilmer och på...

Populära inlägg