fredag, juli 15, 2011

Fredagslistan vecka 28

Idag blir det ingen vanlig lista, Martin har fortfarande semester och jag har inte engagerat mig i metallyssnande alls denna vecka utan ägnat några timmar åt P3 Dokumentärs arkiv istället.

Jag muttrade för några veckor sedan om ett par boxar jag inhandlat, och den fina Morbid-boxen har nu dykt upp på Spotify varför det blir den som står för listans innehåll idag. Jag köpte LP-boxen där man fick allt material på 3 vinylskivor + en fin informativ booklet som har ett förord skrivet av Daniel Ekeroth.

Boxen är väldigt snygg och full med fräsiga bilder på skivkonvoluten och i boken (varav några är återkommande - tyvärr verkar det inte finnas så vansinnigt många bilder på bandet och Dead i allmänhet..). Ljudet på inspelningarna varierar naturligtvis väldigt mycket, bäst låter inte helt överraskande den monumentala December Moon-demon. Deads sång är magnifik i sin enkelhet, låtarna är oerhört stämningsfulla och man kan bara ana hur fräckt det måste ha varit att ha fått se bandet live.

Boxen är ett måste hos varje människa med ens det minsta intresse av svensk extremmetal och dess tidiga dagar. Är det förresten någon läsare av denna blogg som var med och aktiv under dessa år, och även kanske något senare under Aarseth- och Helvete-tiden? Kommentera eller maila gärna en rad eller två om stämningen, om det nu fanns någon sådan. Jag kan reta mig oerhört idag på att jag både levde och var väldigt medveten under denna tid men att jag inte förstod att uppskatta musiken och andan. Det hade varit intressant att få ta del av någons erfarenheter och tankar.



/Alex

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 16: Dalarna darkness descends

När jag tänker på idén om landet Sverige och kanske framförallt någon mytologisk bild är det inte sällan Dalarna dyker upp i mitt huvud. Det...

Populära inlägg