fredag, januari 07, 2011

Något att vakna till...

Vissa morgnar är bättre än andra. Jag har i runda slängar 1200 konserter med KISS i olika format. Detta till trots blir jag lika förtjust varje gång det händer något nytt i den världen, och imorse när jag vaknade så låg det en liten godisbit i min inkorg - en hittills okänd tillika ohörd inspelning från Kyoto i Japan den 26/3 1977. KISS sista excellenta stund på 70-talet var definivt Japan-spelningarna, och att nu få ta del av ytterligare en, dessutom med förhållandevis bra ljud, är en ynnest!

Lite historik: en gammal (?) japansk snubbe som kallar sig för Mr. Peach var flitig med att spela in band på 70-talet men han släppte sällan eller aldrig sina inspelningar. Nu har han dock fått ändan ur vagnen, och de senaste två åren har sett Rainbow-världen formligen översköljas emd hans fantastiska inspelningar. Jag hoppades tidigt att han hade spelat in KISS också, efter att ha fått hem alla hans Rainbow-inspelningar från december 1976 (deras bästa turné för övrigt) och jodå! Hampad gris är halstrad höna, och här sitter jag idag med en tolvårings förtjusta flin på läpparna och spelar lufttrummor till Ladies Room!

Så Martin - du får komponera fredagslistan utan mig idag, för det jag lyssnar på idag och under helgen kommer du INTE att hitta på Spotify... Och det är åtminstone jag sjukt glad för ;)

KISS - Detroit rock city (Kyoto 770326)
Rainbow - Kill the king (Tokyo 761216, afternoon show)

/Alex

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 16: Dalarna darkness descends

När jag tänker på idén om landet Sverige och kanske framförallt någon mytologisk bild är det inte sällan Dalarna dyker upp i mitt huvud. Det...

Populära inlägg