onsdag, december 29, 2010

Årets bästa konserter

Har ni undrat när ni får ta del av årsbästalistan? Jag kommer lägga upp den på WeRock imorgonkväll - exakt tidpunkt kan jag dessvärre inte ge, men så snart jag hunnit hem från jobbet och fått något att äta kommer arbetet att påbörjas. Kan säga nu att det är några ögonbrynshöjare till förstaplatser faktiskt.

I väntan på albumlistan får ni här i likhet med kollega Kim en minilista över årets bästa konserter.

5. TRIGGER THE BLOODSHED, KB Malmö, 22/11

Förväntningarna jag hade på bandet infriades, och trots ett halvbra ljud så trängde bandets kvaliteter verkligen fram - finstämdhet är inte dessa rensekvilibristers starka sida men i larmet framträder låtar så starka att jag golvas.



4. SLAYER, Sonisphere Prag, 19/7
Att få se The Big Four var en stor dröm som blev sann på ett gammalt flygfält utanför Prag. Att Tom Araya i det närmaste stod still och att Hannemann inte helt var med drog ner betyget, men SLAYER skåpade hem segern ändå - Lombardo på ett sinnessjukt spelhumör och en låtlista som höll stilen nästan hela vägen - där har ni nycklarna till en fantastisk konsert.





3. BETWEEN THE BURIED AND ME, Mejeriet Lund, 12/3

Att som öppnande band gå ut och köra ett set på två låtar med en total speltid på runt 25 minuter är modigt - BTBAM fick mig att imponeras av musik så sinnrik, innovativ och omvälvande att jag kände mig som täffad av en rivningskula.




2. THE FACELESS, KB Malmö, 11/1

En av årets bästa konserter skrev jag i recensionen av THE FACELESS imponerande uppvisning på KB i början av året. Teknik, ös, låtmaterial, och ett ljud att döda för drog in som en musikalisk svallvåg över mig. Det var längesedan jag blev så till mig av ett band - men den frenesi och dedikation bandet utstrålade från scen fick inverkan att jag hoppade omkring som en dopad fjortis av glädje.

1. WATAIN, KB Malmö, 29/10

Utan tvekan årets bästa konsert. Konsert känns förresten inte som rätt begrepp att använda om den i det närmaste perfekta leverans världens just nu bästa black metalband bjöd på. WATAINs uppenbarelse visade på att en konsert kan vara något makalöst när det görs på rätt sätt. En klar genomtänkt idé och en hängivenhet på elitnivå gör att WATAIN inte har några konkurrenter inom BM-scenen. De visade det med eftertryck denna kväll.
/Martin

1 kommentar:

Kim sa...

Endast en gemensam nämnare, SLAYER, om än inte på samma gren av Sonispherefestivalen. Men så har vi väl inte bevistat riktigt samma konserter i övrigt heller.

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 16: Dalarna darkness descends

När jag tänker på idén om landet Sverige och kanske framförallt någon mytologisk bild är det inte sällan Dalarna dyker upp i mitt huvud. Det...

Populära inlägg