tisdag, november 02, 2010

Transatlantic Whirldtour

Nu börjar vi närma oss! I maj i år var jag över på Shepherd´s Bush Empire i London för att bevittna supergruppen Transatlantic på en av deras tämligen sällsynta konserter. Under tio år har det avverkats endast en handfull spelningar varför möjligheten att få se en 2010 sannerligen inte skulle försummas. Väl på plats var det tydligt att något speciellt var på gång, det fanns kameror överallt och det låg en underbar spänning i luften. Jojomen - konserten filmades i sin helhet och släpps på 2-DVD och 3-CD om bara ett par veckor. De spelade hela nya skivan rakt av, det är ju bara en låt fast den är 78 minuter lång, och sedan det mesta (men inte allt) från de två föregående skivorna. Konserten varade således sina nätta 3 timmar och en kvart vilka är förevigade och ser så äntligen dagens ljus även för icke-besökarna.

För den oinitierade så består Transatlantic av Neal Morse, Roine Stolt (Flower Kings), Pete Trewavas (Marillion) samt Mike Portnoy (numera ex-Dream Theater). En samling musiker som egentligen skulle kunna göra Smurfhits ihop och det skulle ändå bli bättre än i princip allt annat i musikvärlden. Speciellt den senaste skivan, The Whirlwind, inte bara tänjer gränser utan formligen spränger dem. Med på konserterna i våras hade de även en femte medlem, Daniel Gildenlöw från Pain of Salvation. De kunde helt enkelt inte göra allt själva och Daniel var ett underbart tillskott på scen.

Inga officiella klipp har läckts ut ännu, så tills om ett par veckor får vi längta, sukta och titta på youtubeklippen som finns från denna underbara turné.

Transatlantic - The Overture, live in London 2010-05-21

Is this really happening...?

/Alex

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 26: Vinnie Paul

Gott folk! Jag gissar att ni, likt väldigt många andra, har uppmärksammat att PANTERAs legendariske trummis Vinnie Paul är död. Jag blev...

Populära inlägg