måndag, oktober 18, 2010

Pop-i-topp?

Slaughter. Fräckt namn. Tankarna far omedelbart till ett band av den hårdare kalibern, kanske en trojka med Overkill, Slayer och Slaughter? Det skulle kunna bli en mördarkonsert på någon fräck klubb. Åtminstone om man ser till hur konsertaffischen skulle kunna utformas, med blod, tarmar och elände strategiskt utspritt. Verkligheten är dock, som några kanske vet, en helt annan.

Slaughter var och är ett sjukt bra band som dock inte på något sätt lever upp till sitt hårda namn. Mjäkig 80-talshårdrock framförd på 90-talet är ledorden, bandet var så bra där i början, men kom så fel i tiden eftersom denna sortens hårdrock sannerligen var på väg ut efter ett årtioende som till stor del bestått av vackra melodier, arpeggio från gitarrerna och Dag Finn naken i ett badkar i tidningen Okej.

Medlemmarna kom från det fruktansvärt underskattade Vinnie Vincent Invasion som släppte två fenonone....femoonno....feminino....underbara skivor i slutet av 80-talet, men som upphörde när Vinnie Vincent själv blev för odräglig att jobba med. Första skivan under Slaughter-flaggen, Stick it to ya, blev en omedelbar klassiker, men det gick snart väldigt fort utför. Jag erkänner att jag har ganska dålig koll på bandet idag, jag vet att de fortfarande spelar live och önskar att de skulle komma till våra breddgrader, men i skrivande stund får vi hålla tillgodo med två klipp som omedelbart lyfter måndagens seghet till fredageftermiddags-eufori.

Up all night

Fly to the angels

/Alex

4 kommentarer:

Jarno sa...

NEJ! NEJ! NEJ! :)

Slaughter är ett förbannat hårt band från KANADA! Underground-klassikern "Strappado" är suverän thrash/death metal, och rekommenderas för alla som gillar Overkill och Slayer. ;)

Men det är ganska kul när man på Spotify hittar båda banden Slaughter under samma bandsida. Jag kan tänka mig att många satt kaffet i halsen när de lyssnat på "Up all night" för att shuffle-funktionen ska ha kört igång säg, "Tortured Souls". ÅH! Ett sånt gott gitarrljud det är på den skivan!!

Här har du Strappado med livekivan "Live Karnage" på Spotify:

http://open.spotify.com/album/113yWg8pE84qdF1NRQmh9j

Alex sa...

Jarno: DET var roligt att få lära sig! Som du säger - det måste ha förvånat både en och annan när låtar från båda banden blandats till morgonkaffet :)

Metallbibliotekarien sa...

Det är nästan likadant när man söker på Faceless.Å ena sidan är det ett progressivt dödsband, å andra namnet på en hiphopare. Blev något förvånad att efter att ha lyssnat på "Xenochrist" få rap i lurarna, haha!

/Martin

Fredrik sa...

Var inte Kanadensarna (jag hade för mig att de var tyskar...) före glambandet? 8)

Metal in the night!

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 26: Vinnie Paul

Gott folk! Jag gissar att ni, likt väldigt många andra, har uppmärksammat att PANTERAs legendariske trummis Vinnie Paul är död. Jag blev...

Populära inlägg