måndag, september 06, 2010

Måndagsmys

Helgen kom och gick, och hur startar man en ny vecka bättre än med lite ACCEPT? Det tog 14 år, men äntligen har vi fått en ny skiva signerad Hoffman/Baltes. Jag vet att Accept för många är synonymt med Udo Dirkschneider, men personligen har det alltid varit Wolf Hoffmanns riff och Peter Baltes tunga bas som stått för bandets sound. Nya sångaren Mark Tornillo gör dessutom en sånginsats som torde göra de flesta tämligen nöjda.

En liten överraskning för någon vecka sedan var (för mig) AVENGED SEVENFOLD som hanterade sin sorg efter trummisen Jimmy´s död med att spela in en av metalvärldens vackraste hyllningsplattor. Nightmare släpptes för en vecka sedan och går varmt i lurarna. Jag erkänner att det var det faktum att Dream Theater´s Mike Portnoy spelar trummor som fick mig att vilja höra skivan, det ser jag dock bara som en bonus nu eftersom skivan och bandet verkligen står väldigt bra på egna ben.

I helgen fick vi gamla rockrävar verkligen vårt lystmäte tillfredsställt då Jonas Hanssons Silver Mountain gjorde en snabbt inrepad återföreningsspelning på Pildammsteatern i Malmö. Konserten skulle vara 90 minuter enligt biljetten, men det blev inte mindre än 147! Några organisatoriska missar, en medlem blev sjuk under gigets gång(!) och två riktigt tråkiga covers som avslutning till trots, detta var en riktigt rolig spelning att ha sett. När dessutom de två originalmedlemmarna Ingmar och Morgan kom upp och körde den allra första singeln så kändes det både familjärt och fräckt. Att de sedan såg ut som en pensionerade syo-konsulenter lyfte faktiskt bara deras rockande till oanade höjder, ingen av dem stod stilla en sekund! Hoppas att fler läsare såg spelningen och tyckte det var bra!

Jag har inget Spotify-konto, så jag kan inte göra listor som Martin gör. Vad jag KAN göra är att dela med mig av det som ligger mig varmast om hjärtat för tillfället: Brian Robertson. Jag har nyligen fått ta del av några gamla inspelningar med dels Brian och ett Lizzycoverband från 1994, dels Brians egna band The Clan 1995. Jag såg båda banden på Rockbolaget respektive Ångfärjestationen i Helsingborg, och konserterna ligger HÖGT på min all time fav-list. Här har ni två klipp att bluesa igång veckan med, och glöm inte spela högt!

The Clan - Devil´s Road (Stockholm 1995)
Ain´t Lizzy feat. Robbo - Still in love with you (Hudiksvall 1994)

18 is 9.

/Alex

1 kommentar:

Tomasz Swiesciak sa...

Aldrig fastnat för Avenged Sevenfold även om jag lyssnade lite kring Lead Seals Paper Anchor. Detta gör mig däremot nyfiken

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 25: Midsummer Massacre

Kära fredagskamrater! Igår gick jag på semester och det tänkte jag även låta fredagslistan göra denna dag, det är ju trots allt helg och vi...

Populära inlägg