tisdag, september 07, 2010

Megadeth - Rust In Peace Live

Säga vad man vill om MEGADETH, men en platta har de spottat ur sig som är verkligt oantastlig. Jag pratar förstås om klassiska "Rust in Peace" som i år firar 20-års jubileum. Jösses vilka låtar! Jag kommer tydligt ihåg besvikelsen när jag glad i hågen kom hem från skivaffären och märkte hur expediten hade lagt fel skiva i fodralet - istället för Holy Wars...Punishment Due skvalade country ur högtalarna! Tanken svindlar om personen som glad i hågen kommit hem för lite hästridarmuzak istället fått MEGADETH.

I åminnelse av att skivan firar systemetålder har bandet gjort en liveskiva där de framför plattan i sin helhet - och att det är en fest för öronen behöver jag väl inte säga. Om man kan överse med Mustaines röst det vill säga. Kan man inte det så kommer man nog ha vissa problem, haha! Annars är ju MEGADETHs nuvarande sättning bland de starkaste gruppen har bestått av, så den rent instrumentala insatsen på plattan är verkligen bra. Förutom "Rust In Peace" i sin helhet får man ett knippe låtar från bandets övriga katalog.

Om plattan finns på Spotify? You bet.

/Martin

1 kommentar:

Fredrik sa...

Det är en av världens bästa skivor, helt klart! 8)

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 26: Vinnie Paul

Gott folk! Jag gissar att ni, likt väldigt många andra, har uppmärksammat att PANTERAs legendariske trummis Vinnie Paul är död. Jag blev...

Populära inlägg