fredag, juli 23, 2010

Fredagslistan

Veckans lyssnande har gått från emotionellt urstarka låtar till rent rens. Jag har lyssnat väldigt mycket på DEFTONES senaste platta "Diamond Eyes", och gosse vilka melodier som manglas ut på det alstret. Nedstämt till max, men inte deprimerande, utan fylld med kreativ kraft som fullkomligt väller ut ur högtalarna.

"Retrodelen" av listan utgörs av CYNIC och deras "Traced In Air" en av få plattor jag har gett högsta betyg faktiskt. Jag älskar det som CYNIC gör - det är motvalls till max, vackert, orginellt och väldigt stämningsfullt. Definitivt inte ett band för alla.

Rensdelen utgörs av MISERY INDEX. Det bandet har bara gått från styrka till styrka - lyssna bara på senaste släppet så förstår ni vad som menas med det.

1 kommentar:

Stones sa...

Ja Cynic är faktiskt riktigt bra, såg dem för ett par år sedan när de agerade förband åt någon som jag redan har glömt vilka de var, men Cynic glömmer jag ej.

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 16: Dalarna darkness descends

När jag tänker på idén om landet Sverige och kanske framförallt någon mytologisk bild är det inte sällan Dalarna dyker upp i mitt huvud. Det...

Populära inlägg