onsdag, december 02, 2009

Lite retro- (nåja, kanske inte ändå) lyssning

Brukar med jämna mellanrum grotta ner mig i lite metal som jag inte lyssnat på under en period. Denna gång föll lotten på THE HAUNTEDs kanske hårdaste skiva - "One Kill Wonder". För mig har denna skiva blivit Marco Aros mästarprov med bandet - här kommer hans skrik-och-härja-som-en-galt-från-helvetet-röst verkligen till sin rätt. För vi pratar en verkligt idiothård platta här, med en granithård produktion.

Och låtarna - milde tid vilka käftsmällar vi pratar om i detta fall!
Godpuppet, Shadow World, Dead On Arrival är en trio låtar som jag med lätthet stämplar med kvalitetsstämpeln. Framför allt har Godpuppet med sitt furiösa ös blivit en klassiker hemma i stereon på fester. Per Möller Jensens kaggematta i den ultrakorta refrängen försätter med lätthet undertecknad i exstas.

Nedan ett klipp från när bandet spelade på Hultsfred 2004.

4 kommentarer:

Tomasz Swiesciak sa...

Nej, The Haunted är mitt favoritband men jag lyssnar inte på skivorna med Marco. Jag vet inte, inte för att det är dåligt utan bara för att det är så mycket bättre med Dolving. Texterna passar mig mer än när Marco sjunger om seriemördare. Förvisso kom jag in i bandet via Made Me Do It och den kan jag lyssna på ibland men OKW har alldeles för hård produktion. Om en skiva kan vara för hård så är just denna det.

Tomasz Swiesciak sa...

Just ja, se gärna över hur kommenteringen sker för just nu måste jag logga in med mitt Google-konto och jag kan inte köra OpenID även om det valet finns. Det var lättare att kommentera tidigare. Vet inte om du är medveten om detta.

Metallbibliotekarien sa...

Tomasz: Dolving är bättre :) Lite roligt är att Dolving själv har sagt att han tyckte Aros insats var grym på OKW eftersom han där tydligare än innan hade hittat sin egen röst och uttryck. Enligt The Haunted själva var de ju inte alltför nöjda med proddningen på skivan, men jag gillar den - den sticker ut bland den övriga diskografin.

Kommentarsgrejen är fixad :)

Marie sa...

Tokigt bra val med Godpuppet!

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 26: Vinnie Paul

Gott folk! Jag gissar att ni, likt väldigt många andra, har uppmärksammat att PANTERAs legendariske trummis Vinnie Paul är död. Jag blev...

Populära inlägg