onsdag, november 18, 2009

Årets mest emotsedda konsert?

Kan nog kvällens vara - Neckbreakers Ball med titanerna BEHEMOTH i spetsen. Tillsammans med DEVILDRIVER, SCAR SYMMETRY och ARSIS kommer de förvandla Malmös KB till en gryta av aggression, ös och ett ursinneslir som inte har skådats på mycket länge.Förutom min nog inte särskilt förvånande glädje över att återigen se BEHEMOTH ansvarigt för i mina öron årets bästa släpp, "Evangelion" ser jag väldigt mycket fram emot att få se ARSIS. Blev faktiskt helt golvad av deras musik, framförallt "A Celebration Of Guilt" som jag verkligen tycker förenar klassiskt rens, supertekniskt lir med ett sound som påminner om göteborgsmetallen i sin krafts dagar.DEVILDRIVER har jag inte alls lyssnat särskilt mycket på, men Clouds Over California tycker jag är en helt ok låt.
SCAR SYMMETRY är ett av alla dessa band som jag verkligen ser fram emot att lyssna mer på - är väldigt svag för den blandning av rått ös och riktigt snygga melodier som bandet har levererat stadigt sedan starten.Första bandet på scen kl. 19.30 och det finns, skrämmande nog, biljetter kvar.

4 kommentarer:

Tomasz Swiesciak sa...

SS ger jag inte mycket för. Tycker det är för polerat. Devildriver är bra. Gillar just den videon och låten. Bra gung!

Marie sa...

Fan, fan, fan. Detta verkar bli en tokbra kväll! Attans att jag inte alls har råd att gå, och dessutom ska upp senast sex imorgon bitti... :/

Metal 4 Life sa...

Såg ju kombon i GBG. För egen del tyckte jag att Devildriver mosade - shit vad bra de var!

Arsis? Njae, lite för svagt låtmaterial och bristande publikkontakt (vilket kanske är naturligt med tanke på den hisnande tekniska nivå gitarrliret låg på...)

Scar Symmetry är ju skickliga, men inte helt min kopp te.

Vad tyckte du själv då, så här dagen efter? Levde Behemoth & Co upp till förväntningarna :-)

Metallbibliotekarien sa...

Tomasz: Scar Symmetry var väldans bra - fin publikkontakt och väldigt mycket glöd i framträdandet. Väldigt trevliga att prata med också.

Marie: Trist var det. Det blev lite Wacken-reunion med Daniel, Adam, Henke och Mats - riktigt trevligt!

Metal: Devildriver mosade Malmö sönder och samman. Folk var lite tagna efteråt, vilket faktiskt märktes under Behemoths konsert, som naturligtvis låg på en vansinnigt hög nivå rent tekniskt men ändå inte helt verkade få folk att bli bärsärktokiga.

Arsis var bra - de drabbades av oturen att det var skitlång kö till garderoben - kön gick faktiskt nästan ända fram till scenen. Men superteknisk döds är aldrig fel i min bok och jag gillade vad jag hörde. Trevliga grabbar också :)

Sammantaget en bra kväll ändå.

Featured Post

Fredagslistan 2019, vecka 50: In på upploppet

Goddagens! Idag är det inte bara fredagen den 13:e utan även lucia och då kan vi ju passa på att tänka både på blandade skräckfilmer och på...

Populära inlägg