fredag, maj 08, 2009

AMORPHIS

Började igår lyssna på AMORPHIS kommande släpp "Skyforger" och hittills gillar jag vad jag hör - melankolisk, mäktig metal med inslag av så skilda influenser som HIM och OPETH.

Längre recension av plattan kommer i början på juni på Werock i vanlig ordning.

Så länge får ni hålla tillgodo med titellåten från 2007 års platta "Silent Waters".

6 kommentarer:

Kim sa...

Ärligt talat, hade jag lyssnat först skulle jag nog inte gissat att detta var något du skulle gilla. Om nu det nya låter som Yotube-exemplet? Ser fram emot en kommande recension :)

Metallbibliotekarien sa...

Kim: *skratt* nä det är väl lite av en högoddsare - ungefär som EDENBRIDGE :) Men jag har på senare tid dragits till lite mer melodiös metal som omväxling till all annan mammas-gata-tvåtakts-growl-metal som brukar husera i steron hemmavid - inte minst för att omväxling förnöjer och att jag numera njuter mer av den riktigt tunga musiken än innan. Som exempelvis NASUM i lurarna just nu:)

Fredrik sa...

Som varandes exilfinne går jag som regel igång på den här typen av melankoliskt, svårmodigt, romantiskt och omåttligt pompös sliskmusik... :-)

Gillar HIM, Sentenced, Entwined och Charon också. De sista är för övrigt klart bäst i min bok - skivorna "The Dying Daylights" och "Songs For The Sinners" är ruskigt ruskigt bra!

Metallbibliotekarien sa...

Fredrik: Å fan - får ta och kolla upp dem också då :)Låt mig också tipsa tillbaks med bandet DRACONIAN vars senaste släpp "Turning Season Within" verkligen ger melankoli en ljuddräkt.

Tomasz sa...

Hörde Amorphis för första gången i fredags. Nja, vette tusen om det är min grej. Det är slisket jag har problem med.

Metallbibliotekarien sa...

Tomasz: Det är soft visst, men just nu är det just detta faktum jag är svårt nerknarkad på :)

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 26: Vinnie Paul

Gott folk! Jag gissar att ni, likt väldigt många andra, har uppmärksammat att PANTERAs legendariske trummis Vinnie Paul är död. Jag blev...

Populära inlägg