onsdag, januari 07, 2009

Grammis

När jag startade den här bloggen för 3 år sedan trodde jag inte att jag skulle skriva ett inlägg med titeln "Grammis".

IN FLAMES har återigen vunnit Grammisen för Årets Hårdrock vilket är 3:e gången om jag inte minns fel - och det känns så förutsägbart och fucking tråkigt! IN FLAMES storhet kan ingen förneka - men Bleed från MESHUGGAHs senaste släpp "ObZen" känns 1000 gånger mer originell än hela "A Sense Of Purpose". Trist men så känns det faktiskt.

10 kommentarer:

Christina sa...

Mjo, det var förutsägbart. Jag satt och höll tummarna för Opeth, men det hade väl varit för otroligt.. God fortsättning på hårdrocksåret! :)

Tomczek sa...

Ja, men jag blir alltid glad åt de goa gubbarna.

Har du uppdaterat länkarna till min nya blogg förresten?

Metallbibliotekarien sa...

Tomczek: Nu är det uppdaterat. Angående IF - visst blir man glad men i år förtjänade de inte priset om man ser vilka andra plattor/grupper som fanns i samma kategori. IFs storhet skulle inte ha förringats av att de inte fick priset - de är för stora för det.

Shadows of the North sa...

Kan inte säga annat än att jag håller med om Meshuggah

Tomczek sa...

Ursäkta strulet men du får gärna länka tillbaka till min gamla blogg. Lackade på Metro när siten var nere för hundrade gången så jag återgår till min första blogg och bestämmer mig för att stanna där.

Mozzy sa...

Håller med om detta... In Flames vinst känns, även om de förstås är ett kanonband, väldigt... ja tröttsamt och helt enkelt väldigt fel. Själv tycker jag att Opeth var fullständigt givna vinnare. Vilka är det som röstar förresten? Känns som det är såna - typ en jury bestående av ignoranta trendnissar -som går efter vilket namn som syns mest i media. Jaja, grattis In Flames, ni har verkligen flyt för tillfället..

Metallbibliotekarien sa...

Mozzy: Från Grammis hemsida: "Drygt 100 personer har bjudits in att delta i juryn, varav några av dessa är tidigare
vinnare och nominerade.
• Jurymedlemmarna kan rösta i flera kategorier.
• Juryns medlemmar är desamma genom hela röstningen både i gallringsomgången
och i slutomröstningen."

Inte för att man blir så mycket klokare av det. Man undrar ju hur urvalsprocessens ser ut i alla fall.

Personligen hade jag blivit skitglad om Opeth tagit hem det, men Meshuggah hade också varit värdiga vinnare.

Metalnallen sa...

Har recenserat både InFlames o Meshuggah!

Kom gärna in och läs och kommentera mina metal o rock recensioner!

CJ sa...

Jag tyckte inte något av de nominerade banden förtjänade ett pris. Men grinig som jag är ger jag dem glatt en grammis allesammans. I mina ögon är det mer av ett straff än något annat. ;)

Metallbibliotekarien sa...

CJ: Tycker också att det är en smula problematiskt att så att säga "tävla" i musik som alla tröttsamma galor på något vis handlar om - framför allt finns det en risk i att bli för folklig när det gäller en genre som metal som man ju som lyssnare absolut inte vill ska vara tryggt eller mainstream.

Featured Post

Fredagslistan 2019, vecka 50: In på upploppet

Goddagens! Idag är det inte bara fredagen den 13:e utan även lucia och då kan vi ju passa på att tänka både på blandade skräckfilmer och på...

Populära inlägg