fredag, december 12, 2008

10 i Topp 2008 Plats 6

THE HAUNTED – ”Versus”

Jensen är tillbaka som låtskrivare – och det betyder så fantastiskt mycket för denna platta från THE HAUNTED. ”The Dead Eye” är en platta som jag har svängt (och fortfarande svänger) i uppfattning om – många har hyllat plattan som en nytändning för göteborgsgänget med landets kanske argaste frontman, Peter Dolving, men jag kan inte säga att jag sörjer när bandet snarare tar ett litet steg tillbaka med ”Versus”. Många influenser samsas på plattan, som bitvis spretar, men dock inte lika mycket som sin föregångare. Låtarna håller en jämn hög standard, men personligen håller jag Jensens Moronic Colossus och Crusher högst, eftersom dessa låtar visar att Jensen verkligen har spetskompetens i att skriva ösiga tvåtaktslåtar, som han hävdade i Close-Up Magazine #102.

Bandet verkar ha fått en nytändning, och då i synnerhet tvillingarna Björler vars avslutningsturné med AT THE GATES i somras verkar ha gjort underverk för spelglädjen. Det är ett fruktansvärt ös genom hela plattan – tajt kontrollerad metal. Det enda som inte går att kontrollera är Dolving som faktiskt verkar vara ännu ilsknare på världen, och vars vredessång bänder, hugger och pressar sig för att i det närmaste spräcka ramarna.

THE HAUNTED har i mitt tycke gjort bättre plattor än ”Versus” men plattan är ändå en välkommen gäst i stereon, och den tillhör definitivt ett av 2008 års bästa släpp.

Crusher

3 kommentarer:

Mozzy sa...

Ja då skriver jag min första kommentar på din blogg; det var ju inte en överdrivet komplicerad procedur... Jaja, bättre sent än aldrig. Angående Haunted så är Versus ett mycket stabilt släpp med ett par väldigt gemytliga stänkare, men den platsar inte på min lista. Ska publicera min inom kort. För övrigt tyckte jag om The Dead Eye; skön lyssning, lite kul med något annorlunda. Med det sagt: go Jensen!!

Metallbibliotekarien sa...

Mozzy: precis, bättre sent än aldrig :) Ska bli mycket intressant att kolla in din lista när den publiceras.

Metalnallen sa...

Grym musik!

Kolla gärna in min blogg med metal o rock recensioner!
http://metalnallen.blogg.se

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 26: Vinnie Paul

Gott folk! Jag gissar att ni, likt väldigt många andra, har uppmärksammat att PANTERAs legendariske trummis Vinnie Paul är död. Jag blev...

Populära inlägg