fredag, december 12, 2008

10 i Topp 2008 Plats 4

BLOODBATH – ”The Fathomless Mastery”

Det finns death metal band – och så finns det BLOODBATH. En sökning på Google på söktermen ”bloodbath fathomless mastery” renderade i ungefär 112000 träffar, vilket helt ovetenskapligt får anses vara ett ganska ok resultat för den typen av musik vi pratar om här. BLOODBATH har kallats supergrupp, och låt mig säga så här, alla grupper som har Mikael Åkerfeldt som medlem bör kallas supergrupp. Dennes ursinniga growlande på ”The Fathomless Mastery” håller absolut världsklass. När han dessutom spottar ur sig rader som

The advent of Christ shall matter not to us
Abortus bastards, our nemesis be gone
Yearning to entice the cowardice in our enemy
So hasten the plague when all the rats shall come

i låten At the behest of their death då förstår ni att det är det högsta betyget man får plocka fram. En jämförelse med Åkerfeldts andra band, OPETH, ger att BLOODBATH är väldigt annorlunda musik – det är plattan i mattan, no nonsense fucking death metal som levereras på ”The Fathomless Mastery”. Två-takten (oh yeah!) dominerar kraftigt, strängarna är så nedstämda att de får gomseglet att vibrera och bänds med en fruktansvärd precision av Anders ”Blakkheim” Nyström gitarr, Jonas Renkse, bas och Per ”Sodomizer” Eriksson, gitarr. Att BLOODBATH dessutom är så lyckligt lottade att ha trummisen Martin ”Axe” Axenrot (även han i OPETH) som medlem gör att trumspelet larmar som en blästringspistol. ”The Fathomless Mastery” är årets death metal platta vad mig anbelangar, och det vill inte säga lite.

At The Behest Of Their Death

´

9 kommentarer:

Tomczek sa...

Ambitiöst med en topplista. Jag skippar min personliga i år till förmån för Rockharder. Tack för din kommentar. Min blogg är inte nedlagd utan jag finns till på annat håll nu, lite mer personlig, kanske inte lika mycket musik. Har velat länka till mina gamla läsare och bloggare men har glömt bort det.

Håll utkik efter hela intervjun. Den kommer på söndag =)

Metallbibliotekarien sa...

Tomczek: Ambitiöst kanske det, har inte tänkt på den på det sättet. Kul har det varit att sammanställa den dock *skratt*.

Stewe sa...

Håller med, Bloodbath gjorde inte bara en av årets bästa plattor utan ett verk som kommer att stå sig länge jämfört med vilken dödsklassiker som helst.

Anonym sa...

lol, melodic death

Fredrik sa...

Var ju kalasbra! Alltid trevligt att göra nya "fynd", och jag får erkänna att det här var ett för mig - fram tills nu - okänt band.

Onekligen lite skillnad i fördelningen brains vs guts, jämfört med Opeth... :-)

Metallbibliotekarien sa...

Fredrik: trevligt att man kan hjälpa folk att hitta nya grejer:)

Anonym: nä, bara bra ;)

Shadows of the North sa...

Gammalt inlägg men skriver här ändå. Fastnat rejält för Bloodbath men bara lyssnat på ”The Fathomless Mastery” samt wacken carnage.
Har du koll på bandets tidigare alster och vilka är värda att satsa på? Någon speciell ordning eller är det bara ett måste att köpa allt direkt?

Metallbibliotekarien sa...

Shadows: Har ingen koll alls faktiskt! De har ju inte gett ut jättemycket, så egentligen borde man skaffa allt. Wacken Carnage har ju fått väldigt bra kritik.

Shadows of the North sa...

Ok får utforska katalogen själv. Återkommer om jag har något speciellt att berätta.

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 25: Midsummer Massacre

Kära fredagskamrater! Igår gick jag på semester och det tänkte jag även låta fredagslistan göra denna dag, det är ju trots allt helg och vi...

Populära inlägg