fredag, februari 08, 2008

Massiv invasion

Efter en insats som lämnade min hjärna en smula mosig kunde jag sätta ner en försvarbar mängd metal på avdelningen igår eftermiddag.

Efter en grundlig genomgång av Marc21 formatet kunde jag äntligen ta mig an den hög skivor som jag med stigande frustration inte har kunnat lägga in förrän i går. Det var längesedan jag kände mig så nöjd med en arbetsdag som jag gjorde igår *skratt*.

Decapitateds avtryck på den globala deathmetalscenen torde vara ganska oomtvistat. Efter den tragiska olycka som krävde trummisen Viteks liv får vi se om det kan komma något mer från detta fantastiska band. Nihility blev gruppens andra släpp och den supertekniska metal som bandet gjorde till sitt signum får fullt utrymme på denna platta. Viteks lir ger mig som vanligt gåshus och det är så orättvist att en sådan makalös musiker och människa slits bort från livet vid 23 års ålder.

Tvärt hopp till danska sönerna Volbeats Metal 'n' roll. Det här är riktigt kul musik att lyssna på! En given partyplatta, med glimten i ögat utan att för den skull bli oseriös. Michael Poulsen har en grym röst dessutom!
Vi håller oss kvar i Danmark och röjer loss till Hatesphere. 2-taktsmatarthrash hör till mina favoritgenrer och det är Hatesphere riktigt bra på. Serpent Smiles and killer eyes är sista plattan med Jacob Bredahl på sång, vilket är synd eftersom han verkligen visar var skåpet ska stå.
Man må tycka vad man vill om Phil Anselmo som person - som sångare visar han att gnistan finns kvar på Downs senaste släpp Over the under. Tung, skitig, svängig metal som alltsom oftast befinner sig i spelaren därhemma.
Detta var endast ett par exempel på nya plattor på Helsingborgs Stadsbibliotek.

4 kommentarer:

Kim sa...

Hoppas Hellsingborgarna förstår hur bra de har det ;) Och att metallskallarna hittar till biblan för att stilla sin nyfikenhet efter nytt!

Metallbibliotekarien sa...

Ja, det är ju det man inte vet så där jättenoga. Fast skivorna blir ju utlånade - det faktumet kan man ju konstatera i alla fall :)

Tomczek sa...

Har någon hört Hatespheres nya sångare? 19 bast men tydligen grym! Saknar som sagt deras forne. Han hade en sjujävlars röst!

Metallbibliotekarien sa...

Nä inte än faktiskt. Ska dock med ganska stor säkerhet ta tillfället i akt att gå och se Hatesphere när tillfälle ges.

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 26: Vinnie Paul

Gott folk! Jag gissar att ni, likt väldigt många andra, har uppmärksammat att PANTERAs legendariske trummis Vinnie Paul är död. Jag blev...

Populära inlägg