måndag, juni 18, 2007

Heavy Metal Thunder

En bok helt tillängnad omslag till metalplattor - ren mumma för Metallbibliotekarien.

Jag är tillräckligt gammal för att ha upplevt när LP och inte CD var formatet som gällde, och rent subjektivt så kan man konstatera att CD-formatet tog död på den omslagskonst som tidigare hade kommit till sin rätt i LP-formatet. Tydligare än inom metallen blir detta inte. Jag kommer fortfarande ihåg vilket intryck Maidens Live after Death gjorde på mig - här snackar vi en rejäl pjäs! Därför är det så oerhört roligt att sitta och bläddra i Niel Aldis och James Sherrys Heavy Metal Thunder: Album covers that rocked the world. Så där värst mycket text är det inte frågan om, det verkar mest förhålla sig så att författarna har velat dela med sig av sina favoritomslag. Detta är i stort sett enda invändningen jag har om boken, i övrigt är boken en ren glädjekälla och man sitter fånleende bläddrandes i boken. Och vilka omslag! Finns det någon genre som kommer i närheten av metallens? Visst, en del omslag är ju inte så där värst upphetsande, men man kan ju inte annat än gå upp i brygga över ett omslag som det till Morbid Angels Altars of Madness. Det är bara så...ont och så grymt snyggt utfört, och att sedan musiken så totalt harmonierar med omslaget är ju ett så klockrent exempel på hur det ska se ut.
Vill man ha en bok som ingående diskuterar och analyserar omslag ska man nog välja en annan bok, men vill man ha en trevlig stund och gotta sig i maffiga omslag så är detta en bok som verkligen funkar.



6 kommentarer:

Anonym sa...

Aaaarghh! Måste köpa den!!

Anonym sa...

Fy fan! Detta låter som något för mig!

Metallbibliotekarien sa...

Damn straight Tomczek!

Anonym sa...

Jag orkar inte kolla något närmare på boken just nu, jag bara tyckte att det var fett med en bibliotikarie som gillar MA, som dessutom bor i min stad (bor i Glumslöv,men nästan då).

Det var typ allt jag hade att säga, jag är jävligt onödig.

Anonym sa...

MA är klockrena! Hatework är världens mest ondskefulla låt ;)

Metallbibliotekarien sa...

Hur kan man inte gilla MA? Vad gäller bostadsort så är jag tvungen att göra dig besviken - bor nämligen i Lund.

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 12: KRSNA-core

 År 1965 hoppade en gammal gubbe vid namn Prabhupada på båten i östra Indien och klev av densamma i New York. Där bodde han en sväng i en pa...

Populära inlägg