måndag, februari 05, 2007

Oj oj oj

Ibland blir man glad när högt ställda förväntningar infrias - som med In Flames DVD Used and abused - in live we trust - en maffig giv med två hela konserter plus en hel del extramaterial.

Nu är denna DVD inte särskilt ny - den kom 2005 - men jag kan inte låta bli att skriva nåt om den ändå - för jävlar i min låda så mycket mumma det finns på den.

Två hela konserter - varav en är ifrån klassiska Hammersmith Odeon - samtliga videor bandet har gjort fram till och med Soundtrack to your escape - vars turné man har valt att skildra i extramaterialet förutom de två konserterna.

Konserterna är det som ger mig mest på denna film, och visst är det kul att se bandet uppträda på Hammersmith, men det som imponerar mest är konsert nr 2 från Sticky Fingers - en mycket liten klubb som tar runt 300 pers. Snacka om fetröj när bandet plöjer igenom hela Soundtrack to your escape. Denna platta växer verkligen flera snäpp live. Att dessutom Anders Fridéns röst tycks ha prickat in en riktigt bra dag får mig att njuta i högsta grad - lyssna bara på growlet i "F(r)iend" så fattar ni vad jag snackar om.Nytt (fast ännu inte inkommet) på DVD fronten här på Helsingborgs Stadsbibliotek är Megadeth's Rusted Pieces som innehåller en kärve videor bandet har gjort med kommentarer av Mustaine och Ellefson. Som en fotnot kan jag inte låta bli att nämna Bibliotektjänsts klavertramp att stava bandets namn Megadeath - omvärldsbevakning någon?

5 kommentarer:

Tomczek sa...

Håller med! Väldigt bra live-dvd! jag är den som föredrar små intima klubbar framför stora arenor. Just Sticky Fingers känns nästan som om konserten utspelas i ditt vardagsrum! Har du hittat påskäggen? Klart sevärda!

Metallbibliotekarien sa...

Hehe - håller med dig, att ha en kamera nere i publiken är ett genidrag. Påskäggen har jag inte tittat på än faktiskt...

Masoud sa...

hehe.. man ser det man vill se, apropå felstavningen. Rusted Pieces är väl gammalt?!

Lilja III sa...

Hmm, borde inte "The Arsenal of Megadeth" ha varit ett bättre inköp istället för "Rusted Pieces"? Den innehåller ju så gott som alla videos och borde väl vara lika billig vid det här laget.

Metallbibliotekarien sa...

Tjena. Hade hellre köpt "The arsenal of Megadeth" - men som bibliotek kan vi inte köpa in precis vad vi vill på DVD eftersom vi även betalar för utlåningsrättigheterna - och "Arsenal..." finns inte med dessa på köpet så att säga...

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 25: Midsummer Massacre

Kära fredagskamrater! Igår gick jag på semester och det tänkte jag även låta fredagslistan göra denna dag, det är ju trots allt helg och vi...

Populära inlägg