fredag, november 06, 2015

Fredagslistan 2015, vecka 45: Kroppsvätskor del 4 - Urin

Ohoy seglarvänner! Idag färdas vi vidare genom kroppsslasket och knyter ihop påsen med en fjärde avslutande del. Turen har kommit till kroppsvätskornas guldkrona - urinen! 95% vatten samt små mängder urea, klorid, natrium, kalium och kreatin med andra ord. Ni minns principen - låttitlarna ska innehålla kiss i någon form. Låtom oss börja.


Vad spelar egentligen CROWBAR? Ja, säg det - det spretar åt lite alla möjliga håll men samtliga dessa är hyfsat bra så genrebenämningar känns väl egentligen ointressant. Malmögruppen sparkar igång med In Pitch Black Piss. Musiken är mörk, manglig och egensinnig men hade vunnit på att dra lite mer åt en och samma riktning. En och en halv gula snöbollar av tre.  

Resterande del av listan består av gamla kärlekar för undertecknad. Det är alltid fint att upptäcka nya band men ibland får man drämma till med det som redan är kvalitetsmärkt, inkört och väl genomlyssnat. Helt enkelt för att det är så förbövlat bra. MARDUK traskar därför in på listan som god tvåa med Hail Mary (Piss-soaked Genuflexion). Håll hårt i gubbkepsen för nu kommer fartvinden! MARDUK är lika självklara för den svenska black metal-scenen ungefär som sylt är för pannkakor. En nödvändighet med andra ord.
MARDUK - din hallonsylt i etern.
Kissnödiga.

PIG DESTROYER är en garant för ultravåldsam, kvalitativ grindcore och leder oss vidare med utmärkta Piss Angel från albumet "Prowler in the Yard". Jag upptäckte bandet rätt sent, när "Phantom Limb" kom ut, men håller som bäst på att ta mig igenom diskografin och hittar hela tiden nya pärlor. Hurra för grindcore, det går fort och man blir gladarg!


NECROS CHRISTOS härnäst, ritualkåpa på! Baptized by the Black Urine of the Deceased. Jo, jag tackar jag. Mörkare kiss än så har vi knappast skådat. Låttiteln får mig att tänka på en tröja jag en gång köpte med trycket "I wear black until I find something darker". Fortfarande världens bästa tröjtryck alla kategorier, på delad första plats med Cobra Kai-jackan jag la ögonen på en gång i ett festivalvimmel. Nej, nu är vi ute och cyklar, dags för låt fem!

NECROS CHRISTOS - också kissnödiga.


ANAAL NATHRAKH! Äntligen - som ni har väntat på dessa uppretade britter! Between Shit And Piss We Are Born skanderas det och visst stämmer det till punkt och pricka in på de flesta av oss. Med dessa två kroppsuttryck i en och samma låt (eller vänta, tre förresten, födslar är ju också en hyfsat geggig historia) sätter jag härmed punkt för serien kroppsvätskor.

Med önskan om en god helg med lyckad urinproduktion!/Susanne


Fredagslistan 2015, vecka 45: Kroppsvätskor del 4 - Urin

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 24: Suffocation!

Gott folk! Jag fortsätter att tokpeppa inför Copenhell som är nästa vecka, med att köra en lista med SUFFOCATION som enda band. Det här ...

Populära inlägg