fredag, oktober 23, 2015

Fredagslistan 2015, vecka 43: Kroppsvätskor del 3 - Galla

Ärade bloggläsare! Fredagen är över oss återigen och detta ska såklart firas med fredagslista! Kroppsvätskeodyssén är inte slut än utan vi fortsätter oförtrutet på detta slingriga spår och tar oss idag an en av de mindre angenäma sådana - uppkastningarna. Vi har alla varit där och lockat fram gallan av olika orsaker; magsjuka, åksjuka, alkohol, graviditet, matförgiftning, unt so weiter. Listan kan göras lång. Banden vi ska säga hej till idag fokuserar på spyor från Jesus, ondska och getter. Jag säger då det. Genidrag!


SEVERE TORTURE sparkar igång listan med pärlan Vomiting Christ. Fredagslistan blandar och ger - härom veckan hade vi med Satans saliv att göra, här kommer som logisk påföljd Kristi kräks! Det är snabba trummor och gurgelsång som gäller genom denna brutaldödssvada. Fyra av fem golvmoppar!

Svängiga PEST tar vid som god tvåa (nu pratar vi om det svenska bandet - det finns fyra listade band med identiskt namn på Metal Archives, varav samtliga har den goda smaken att lira black metal. Bra där!) Att lyssna på Vomit Up the Blood of Jesus känns som att stiga ner i en kall källare eller kanske en krypta och insupa lukten av murken jord, fuktig sten och mögliga potatisar. Det passar med andra ord alldeles utmärkt att kasta upp till! Fina melodiösa krokar som sitter som en smäck piggar upp en annars mycket dyster (och fantastiskt kylig) ljudbild. Det här är riktigt bra svartmetall!


LOCK UP skojar till det i undersköna Vomiting Evil. Åh vad jag är fäst vid "Necropolis Transparent"-plattan och åh vad fin den där spelningen var på KB när det begav sig! Inga krusiduller utan rak galoppgrind serverad med varm hand av denna all-star-konstellation som inte torde behöva några närmre presentationer. Fram med hinken och avnjut!IMPIETYs Vomit Jehovah Vomit (bästa låttiteln!) börjar med ett sällan skådat råmangel som är aningen snårigt men exakt en minut in i låten kommer ett luftigt parti med riff och vrål som får nackhåren att bokstavligen resa sig, så bra är det! Jag har svårt att sluta lyssna på den här låten. Avslutningsvis hör vi Singaporegänget hulka i stämmor!


AZARATH är namnet på en demon, en fiktiv dimension i DC comics serie "Teen Titans" samt ett polskt metalband. Sistnämnda får knyta ihop listan med den äran. Intoxicated By Goat Vomit vinner pris för listans fnissigaste låtnamn men musiken är ond och mörk på ett sätt som gör att man verkligen kan hålla sig för skratt. Bara att dra på sig ritualkåpan och vända korset upp och ner till detta epos.

Listan var från början löjligt lång och jag har fått frisera den på ett ganska styvmoderligt sätt innan den fick se bloggens ljus. Tänk att det gjorts så mycket bra låtar om spyor! Band som ANAL VOMIT och VOMITORY bör också nämnas, likväl som ANAAL NATHRAKHs I Wish I Could Vomit Blood On You...people (men jag kan ju inte ha med dem i varje lista, det blir för fånigt).


Med detta tillönskas en helg utan alltför mycket vomering men skulle det trots allt hända, håll någon vuxen hårt i handen och kom ihåg att man aldrig kommer en kamrat så nära som när man en gång torkat upp dens kräks!


/Susanne

Fredagslistan 2015, vecka 43: Kroppsvätskor del 3 - Galla


Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 24: Suffocation!

Gott folk! Jag fortsätter att tokpeppa inför Copenhell som är nästa vecka, med att köra en lista med SUFFOCATION som enda band. Det här ...

Populära inlägg