fredag, juni 19, 2015

Helsingborgs Bibliotek på Copenhell

Image result for copenhell  logo


Kära läsare!

Våra fysiska bibliotek må vara stängda, men det digitala är det inte. För första gången någonsin utvidgar Helsingborgs bibliotek sin verksamhet till vårt grannland Danmark och festivalen Copenhell som avhålls på Refshaleøn för sjätte året i rad. 

Jag har varit på festivalen tre gånger - redan första gången kände jag att här fanns ett embryo som skulle kunna växa till något riktigt bra. Och det har det gjort, till den graden att folk besöker festivalen ganska så oberoende av vilka band som gästar festivalen som Jonn Palmér Jeppson skrev i dagens Sydsvenskan. 

Om vi nu, ändå, ska prata akter så är följande mer eller mindre aktuella för mig att kolla in: 

GOJIRA. Fransmännens musik stod högt i kurs hos mig för ett antal år sedan. Sedan dess har jag tappat intresset lite för bandet, men jag går dit med inställningen att bli glatt överraskad och överkörd. 

GHOST. Med ny Papa, nummer III i ordningen, och med kommande material som verkar mer än lovande ser jag fram emot en storslagen, episk, blasfemisk och totalt golvande upplevelse när bandet går på vid midnatt. 

BLOODBATH. Behövs egentligen ingen förklaring, eller hur?

NUCLEAR ASSAULT. Verkligt klassisk thrash, och vad jag förstår riktigt många låtar från mästerverket från 1989 "Handle With Care" gör bandets gig givet. 

MARDUK. Elitartad black metal. Jag upplevde bandet för ganska många år sedan på Getaway. Med nytt material som piskar mattan med det mesta ser jag fram emot en överkörning. Trist dock att jag är tvungen att överge bandet innan konserten är slut då den krockar med BLOODBATH. 

Känner ni er sugna på att haka på så återfinner ni rapporteringen på följande ställen: 

Werock.nu (för längre recensioner)

och, såklart, här på bloggen. 

/Martin

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 24: Suffocation!

Gott folk! Jag fortsätter att tokpeppa inför Copenhell som är nästa vecka, med att köra en lista med SUFFOCATION som enda band. Det här ...

Populära inlägg