fredag, juni 12, 2015

Fredagslistan 2015, vecka 25: En spretande lista

Godmorgon!

Idag blir det en något spretande lista. Jag surfade runt på Spotify och hittade ett antal låtar som antingen var nya (och bra) eller ganska nya (och bra) och det föll sig ganska naturligt att göra en ganska otematisk lista denna vecka om jag säger som så.

Vi kör.

 LAMB OF GOD har återigen lyckats skapa en skiva. Det brukar ta emot nämligen när bandet från Virginia ska göra musik. Ofta är det extra kämpigt för Randall Blythe på sång. Om det märks? Inte nämnvärt. Still Echoes är en väldigt fin och röjig låt som, om den är en fingervisning om hur resten av "Sturm Und Drang" låter, gör att jag verkligen får mersmak.Sigh - LogoSIGH från Japan levererar på "Graveward" lätt den mest överdrivna musiken jag har hört i år. Subgenren är avantgarde/black metal. Väldigt orkestralt emellanåt. Det märks framförallt i en låt som The Tombfiller. Det är fantastiskt underhållande och skojig musik att lyssna på. Lägg gärna märke till det fina bruket av brass i låten. Fruktansvärt bra!
The Night Flight Orchestra - LogoHurra! Nytt material från världens bästa och mest avslappnade sidoprojekt THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA. Jag har syltat ner mig i detta band otaliga gånger på bloggen att jag hoppas ni har lite koll på bandet som började som ett, rätt gissat, sent på nattensnack mellan bland andra Björn Strid  och Sharlee D'Angelo från SOILWORK respektive ARCH ENEMY. Strid sjunger som vanligt helt fantastiskt! Och som det svänger!
Famine Of God's Word från "Grand Morbid Funeral" av BLOODBATH. Inga krusiduller alls. Full matning från åldermännen som verkar ha fått upp ångan rejält och levererat det bästa albumet i sin karriär. Om death metal hade varit en monarki hade detta gäng varit kungar baserat enbart på den skivans meriter. så bra är det.The Great Discord - Logo
Avslutar med vackra THE GREAT DISCORD och Selfaeta från vanvettigt starka "Duende". Alltså, jag vill verkligen stryka under detta - "Duende" är en helt magisk skiva som är episk i ordets allra bästa bemärkelse. Kolla in den om ni inte gjort det.

/Martin


Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 15: Islands briljanta karghet

Kära fredagskamrater! Idag tänker jag botanisera i den karga flora som utgör Islands mer extrema musikområden, nämligen black metalscen. H...

Populära inlägg