fredag, mars 07, 2014

Fredagsskinn

Friday, friday, gotta get down on friday!

Och vilken fredag sen. SKINTRADE släppte sin nya skiva "Refueled" förra fredagen och den har banne mig gått varm sedan dess. Skeptikern behöver icke vara orolig, de har inte "fått feeling" och gjort en jazzplatta, de har inte "utforskat sina inre jag" och gjort ett enda långt dronespår där någon entonigt yttrar ordet "mäsk" var fjärde minut. De har gjort en Skintradeplatta såsom en dylik skall låta. Det är fullkomligt obegripligt att det gått 19 år sedan sist (utan att räkna samlingsskivan 2012). Låtarna, framförandet och jävlaranammat får det att låta som om den kom typ året efter den andra och senaste skivan "Roach powder" (1995). Fast "Refueled" är bättre.

Sylvass produktion, man får nästan som små slag i huvudet av en liten hammare när Pay in blood och Hardcore mf heartattack drar igång. Mitt favoritparti på skivan är dock de avslutande fyra låtarna: Worse than wasted, Dying in your arms, Wild one och Look me in the eye. Här får jag allt jag älskar med Skintrade - tung hårdrock, vrålsnygga melodier, fantastisk sång från Matti Alfonzetti och perfekt strukturerade musikaliska landskap.

Superlativen aside är detta en oerhört bra skiva, jag hoppas de får en ordentlig ny chans med "Refueled" så att vi får se dem på turné snart igen. Konserten i Malmö 2012 var underbar men tyvärr oerhört knapphändigt besökt. Skintrade förtjänar oändligt mycket mer. Att de borde spelat på Sweden Rock i år är självklart, jag förstår inte varför de inte blev bokade. Hoppas vi ses där nästa år!

Välkomna tillbaka pågar!


/Alex

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 24: Suffocation!

Gott folk! Jag fortsätter att tokpeppa inför Copenhell som är nästa vecka, med att köra en lista med SUFFOCATION som enda band. Det här ...

Populära inlägg