tisdag, juli 23, 2013

Regnbågsdags

Den 26:e augusti släpps RAINBOWs konsert från Düsseldorf 1995 på dvd. "Düsseldorf", tänker ni, "var inte det från början en boskapsmarknad"? Om det säger jag noll och intet, däremot är konserten som spelades där i oktober sagda år fenomenal. Jag vet att Rainbow är en såndär grupp som delar folk i massor av läger, typ "gillar bara hitsen", "gillar bara Diotiden", "gillar lite fast inte allt", "hade hellre lyssnat på Göingeflickorna" osv. Själv gillar jag det mesta de petade ur sig, även om de sista 80talsplattorna inte får sådär vansinnigt mycket speltid hos mig. "Stranger in us all" från 1995 däremot, den tillhör favoriterna.

Vi var fyra i bilen som åkte in till KBhallen, den sjätte oktober 1995. Det syntes en regnbåge när vi körde längs den danska motorvägen, det kändes som ett tecken. Förbandet var lika uselt som förband brukar vara. Rainbow däremot, de rockade. Hårt. Såpass hårt att när konserten var slut och lamporna börjat tändas så fick de släckas igen för Ritchie hade mer att få ur sig. Vi fick en impromptu version av Black night att ta med oss hem. Det tackade vi för. Jag såg dem några gånger till, men denna första gång var magisk. Att få stå någon meter från Ritchie i anrika KBhallen och höra honom spotta ur sig Burn, ja BURN, som haft sin livepremiär i samma hall 22 år tidigare - det var ståpäls hela veckan I tells ya.

Konserten från Düsseldorf har funnits bland samlare sedan den sändes på tv all those years ago, och nu får den alltså en officiell release.

Inte en dag för tidigt.

 
 
 
 
/Alex


Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 16: Nu och då

Gott folk! Idag tänkte jag att vi skulle sätta vissa bands utveckling under lupp. Jag fick idén när jag helt slumpmässigt fick reda på att...

Populära inlägg