fredag, oktober 12, 2012

Fredagslistan vecka 41: Tema?

Tjena allihopa.

Denna veckans lista började med att jag tänkte att jag nog skulle delge er vilka plattor som var aktuella i mitt recensionslyssnande - en tanke som visserligen har fått sitt gestaltande i alla fall i början av listan. Men sen tänkte jag att, nä, detta håller inte då jag såg att både TAKIDA, KISS och Kenneth & The Knutters verkar ha släppt nytt - vilket som ni säkert förstår ledde till att jag tog till det klassiska uttrycket Men för helvete, jag blir så trött. Det som sedan följde var en direkt reaktion på att motverka dessa tre gruppers tonala expressioner medelst rejält rå och brutal musik.

Och då föll inte frukterna så långt från trädet kan jag säga då nämda träd stavas de senaste veckornas konserteskapader, med vissa undantag.

Vi börjar lite nätt med ett fint band, KHORS, vars musik jag har skrivit om tidigare. Jag har än mer snöat in på "Wisdom Of Centuries" då denna typ av black metal passar en lyssnare som mig som i bästa fall nog endast kan kallas black metal-lightlyssnare då detta inte är min go to-genre om det inte vankas WATAIN som jag tycker håller uppenbar klass.

Storsläggan plockas fram då BETWEEN THE BURIED AND ME drämmer till med Extremophile Elite. Jag vet ju med mig att detta band verkligen inte är allätarmusik. Granithårda Metal Archives har exempelvis inte med bandet i sina listor, och visst BTBAM är aningens för mycket arty för att gå hem hos alla. Men de är ju så förbannat bra att jag ju är mer än villig att ha med dem på listan.

Sen hoppar vi till Frankrike och bandet som ska turnera runt med GOJIRA på våra breddgrader i november - KLONE. Och här blir det än mer pretto utan att för den sakens skull vara svårlyssnat. Snarare tvärtom - sväng, rensång, snygg och prydlig produktion och stämningsfull musik är den här gruppen mästare på - det visar de med stor tydlighet på "Dreamer's Hideaway" och Rocket Smoke.

ANAAL NATHRAKH. Det räcker att endast skriva det eller hur? Tänkte väl det.

Sen kommer vi in på den delen av listan som är mer reaktiv - PSYCROPTIC får inleda med triggade baskaggar och snustorr produktion från "[Ob]Servant" och lydiga låten Slaves Of Nil innan SON OF AURELIUS grottar vidare med låten som handlar om att ta död på folk som inte per definition ska kunna tas död på - Slaughter The Immortals. Gissar att bandet har kollat aningens för mycket på 300 för sitt eget bästa.

CEREBRAL BOREs Simone Pluijmers brädar sen samtliga sångare på dagens lista med att fullständigt dräpa i The Bald Cadaver från "Maniacal Miscreation". Mumma säger jag bara.

Vi fortsätter i det brutala spåret med DAWN OF DEMISE. Trots att bandnamnet är aningens lökigt så har jag svårt att avfärda det helt, haha! I synnerhet då bandet har en låt som The Epitome Of Brutality på sitt samvete.

Att inte ha med en låt av ROTTEN SOUND efter Keijo Niinimas galna leverans med NASUM under den gångna tiden hade varit tjänstefel. Från brutalknäckande "Cursed" får ni Plan. Vi avslutar med SKITSYSTEM och När Ska Ni Fatta?.

Gott folk, det var allt för denna veckan!

/Martin

2 kommentarer:

Tom sa...

Skitbra blogg!
Men en sak. Länka gärna till bandens sidor eller till nån youtubevideo(såvida ni inte begår nåt copyrightbrott då. Men det finns ju officiella kanaler på nätet med smakprov och grejer man kan länka till) där musiken finns så man direkt kan lyssna.

Metallbibliotekarien sa...

T: Tack för det fina omdömet. Angående länkning till bandens hemsidor är det noterat. Fast det där med att kunna lyssna direkt - det kan du ju redan via listan. Eller tänker du rent allmänt?

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 16: Dalarna darkness descends

När jag tänker på idén om landet Sverige och kanske framförallt någon mytologisk bild är det inte sällan Dalarna dyker upp i mitt huvud. Det...

Populära inlägg