tisdag, september 18, 2007

Woohoo!

Med risk för att låta som en självgod jäkel sticker jag ut hakan och hävdar att bästa stället att bo på i Sverige denna höst/vinter är Skåne. Varför? Därför att de fede konserterna i regionen är många, och riktigt riktigt tunga.

Om Dark Tranquillitys spelning på KB för några veckor sedan var en bra start på konserterna denna höst skäms inte fortsättningen för sig heller. Först ut är de gamla rävarna i Entombed tillbaka i god form med släppet Serpent SaintsThe Tivoli i Helsingborg nästa fredag - och äntligen ska jag se till att bocka av detta band från min måste-se-lista. Känns närmast perverst att man inte har sett denna legendariska kombo live! Hoppas att de kör "Out of hand" från favoritsläppet Wolverine Blues - då lär jag få storspatt av glädje!

Entombed i all ära - Behemoth smäller högre just nu i min bok, vilket läsare av denna blogg nog vet. Annars kan man kolla här. Skånes närhet till Köpenhamn är nånting som inte nog kan prisas denna höst - för i Köpenhamn ligger The Rock, klubben som har bjudit på band som Cannibal Corpse, Hatesphere, Morbid Angel, ja ni fattar att det är heavy shit vi pratar om här. 11/10 lär stället brisera när den polska death/blackbataljonen med trumdemonen Inferno bakom kaggarna anländer för leverans av sonisk slakt.

Oktober verkar bli den mest konsertspäckade månanden under hösten, för ytterligare två konserter i slutet på månaden - Eastpack Antidote turnén med helsingborgsmetallarna Soilwork som headlinare på KB 27/10 samt Dimmu Borgirs gig på Mejeriet i Lund tillsammans med Hatesphere och Amon Amarth månadens näst sista dag - borgar för att nackkotorna är rejält nerslipade och plånboken ganska tom efter dessa urladdningar!

Men det är bara att ladda om inför Scandinavian ProgPower på The Rock den 10/11 som även finns i tvådagarsversion om man nu skulle känna för det. Hoppas bara att Darkane genomför sin spelning trots Andreas Sydows avhopp.

Efter vad jag tror kan bli det mest tekniska giget under hösten dröjer det exakt en månad till en helvetes urladdning i KB-hallen när Black Crusade turnén kommer för att med Robb Flynns ord "to plunder all of the vodka in all your towns and see our beer-breathed brethren pillaging alongside us". Black Crusade paketet har en verkligt imponerande line-up. Vad sägs om Machine Head, Arch Enemy, Trivium, Dragonforce och Shadows Fall?

Enough said.

5 kommentarer:

Jarno sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Jarno sa...

Göteborg ståtar med Amorphis, Swallow the Sun 27/11 och två dagar innan spelar Marduk och Unleashed Götet upp i brygga.

Men på den där Machine Head-turnén så var det ju bara ett bra band. Headlinern. :(

Kim sa...

Det enda jag kan bräcka dig med är att jag får se Behemoth dagen före dig ;)

Ser också mycket fram emot Black Crusade, framför allt Arch Enemy och Machine Head!

Tomczek sa...

Fy helvete vilka konserter! Jovisst blir jag avis. Fan, hade man bott där nere så hade man haft möjligheten att träffa banden mer privat oxå! Avundas dig! Hade gärna sett många av banden!

Förresten, hört nåt från Wasse? ;)

Metallbibliotekarien sa...

Jarno: Marduk hade varit kul att se - hann bara se bandet en kort stund på SRF. Fast jag ser fram emot Arch Enemy och Trivium + lite grann Dragonforce (lite kul är det med gitarronani faktiskt) Shadows Fall kan jag vara utan.

Kim: man får hoppas att Behemoth inte har spelat slut sig när de kommer ner till Köpenhamn. Fast det tror jag inte att de har :)

Tomczek: Jo, det är lite utöver det vanliga faktiskt :D Det hade varit kul att träffa några av banden helt klart! Inte hört nåt från Wasse faktiskt. Han kanske bara har mycket att göra just nu?

Featured Post

Fredagslistan 2019, vecka 50: In på upploppet

Goddagens! Idag är det inte bara fredagen den 13:e utan även lucia och då kan vi ju passa på att tänka både på blandade skräckfilmer och på...

Populära inlägg