fredag, juni 01, 2018

Fredagslistan 2018, vecka 22: Defecto!

Gott folk!

Jag har en stående tradition, får jag väl ändå kalla det, att åka på Copenhell. Och då åker jag alltid på lördagen för med små barn hemma så är det inte tillrådligt att vara borta i tre dygn.


Jag tänkte att vi skulle kolla lite närmre på ett danskt band som heter DEFECTO som har varit igång ett antal år. Ni som gillar METALLICA kanske känner till att DEFECTO var ett av de inhemska band som öppnade för megabandet då Royal Arena

invigdes?

DEFECTO bildades 2010,samma år som Copenhell startade faktiskt,  och kommer från Köpenhamn. De lirar en form av progressiv, ganska lättillgänglig metal som har svårt att stå emot. Den senaste plattan, "Nemesis" som kom 2017 har gått fruktansvärt många varv de senaste två veckorna. Här finns några verkliga pärlor till låtar som har gjort att jag studsat runt till mina kollegors stora glädje - även om de helst slipper att jag stampar takten när jag får feeling!

DEFECTO lirar inte den mest originella musiken, men hantverket är så pass bra att jag utan att tveka kan rekommendera bandet. Riffen sitter oftast i pannbenet med sin härliga tjocknad, melodierna är ofta helt briljanta, solona inspirerade och så har bandet en bra sångare i Nicklas Sonne.

Så här såg det ut när bandet lirade i Royal Arena.Djupt sympatiskt, eller hur? Kolla in DEFECTO - de är värda en stund av er tid och uppmärksamhet.

/Martin


Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2019, vecka 50: In på upploppet

Goddagens! Idag är det inte bara fredagen den 13:e utan även lucia och då kan vi ju passa på att tänka både på blandade skräckfilmer och på...

Populära inlägg