torsdag, december 31, 2015

Fredagslistan 2015, vecka 53: Adios 2015!


Ave goddagens! I denna sista skälvande timma av 2015 bjuder undertecknad på en fullt otematisk lista att nyårsfira till. Ni får den en dag för tidigt för att ha något vettigt att lyssna på innan klockringningen. Ingen mannamån - partyhatt är obligatoriskt, likaså hög volym på kassettbandspelaren. Till detta rekommenderas en rituell ringdans!


Inledande ABHORRENT DECIMATION sätter ner foten på ett näst intill legendariskt vis i Echoes of the Vortex. "Miasmic Mutation" är en dödsmetallsmocka som lyckas vara både brutal och melodisk på samma gång. Teknisk men medryckande, peppig fast stenhård. Varför har jag inte lyssnat mer på det här under året som gick? Ja, jag ställer mig samma fråga som ni gör. Bot och bättring! 


CULT LEADER tillverkar en grindcore som har förmågan att kännas nyskapande och progressiv. Det får de två champagnekorkar av två möjliga för! Spetsa öronen noga under dessa 1:33 minuter, ni vill inte gå och hämta påfyllning av grillchips utan att först ha hört Gutter Gods. Tro mig.


Två av mina favoritband DRAGGED INTO SUNLIGHT och GNAW THEIR TONGUES har haft den ypperligt goda smaken att jobba ihop! Kan ni begripa vad bra! Först trodde jag det rörde sig om en vanlig basic split-skiva med ett par låtar från respektive band men icket, de har istället lagt ihop sina påsar och gjort en helt ny kaksmet. Vad bidde det då av detta? Jo det ska jag berätta, en skön kladdkakemix av svartmetall, seriemördarsamplingar och dov power electronics från avgrundens rand. Mumma!

FUNERAL THRONE fungerar ypperligt om man som jag är svag för melodisk black. Klara WATAIN-vibbar i detta glada gäng från England. Väl utförda tempoväxlingar, tremoloriff som sitter som hårt åtsnörda slalompjäxor samt stilrent omslag med pekfinger i svartvitt. Bara å åk!


REGARDE LES HOMMES TOMBER, ett bandnamn jag inte ens tänker försöka uttala (från början en filmtitel visar det sig) men som likväl är förbaskat bra, knyter ihop listan för idag. Vi går åt det mer post-svarta i denna skapelse och skruvar ner tempot några snäpp. Vilken svärta! Vilket tungsinne! Vi drar en och en halv slipsten åt rätt håll till A Sheep Among the Wolves.

Avslutningsvis en skål för salig Lemmy som gick bort i dagarna. Tack för allt fina rockfarbror, sov så gott i världen efter denna.


Das was alles, mina vänner – vi lämnar 2015 bakom oss hastigt som en avlöning och blickar framåt mot ett nytt år. Nya tag, nya albumsläpp! Enligt ett mycket tillförlitligt test på interwebs som hade med katter och nyårshattar att göra kommer jag även att vara hälsan själv under 2016. Hurra för det och gott nytt!

/Susanne

Fredagslistan 2015, vecka 53: Adios 2015!

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 16: Nu och då

Gott folk! Idag tänkte jag att vi skulle sätta vissa bands utveckling under lupp. Jag fick idén när jag helt slumpmässigt fick reda på att...

Populära inlägg