onsdag, januari 14, 2015

220 Volt till Helsingborg + intervju!

Jag satte kaffet i halsen häromdagen när 220 VOLT meddelade att de kommer till Helsingborg den 10/4 tillsammans med WOLF. Det var sannerligen inte igår de spelade i våra trakter om med den nya plattan i bagaget kan det inte bli annat än en högtidsstund. Jag skickade några frågor till Mats Karlsson, gitarrist i bandet, som svarade glatt.

Alex: Äntligen ett nytt album, det var länge sedan sist. Det har varit många turer med lineups och medlemmar hit och dit, känns läget stabilt nu?

Mats: JA, det gör det. Bara att hoppas att allt funkar, men vi har en god stämning i bandet.
A: Kommer det någon vinylutgåva på den nya skivan?

M: Jag hoppas fortfarande det, skivbolaget tycker att responsen varit riktigt bra jämfört med hur marknaden ser ut, jag har inget besked dock..

A: Detta är den första studioskivan med Thomas Drevin på gitarr sedan 1984, för min del är det grymt att ha er tillsammans igen. Hur fungerar ni som gitarrister ihop tycker du?

M: Det stämmer inte riktigt, det var ju lite studiolåtar på "Volume 1" som kom 2002, men det var ju inte ett helt album, och en begränsad upplaga, så ok ;) Däremot är det grymt kul. Nu har vi ju jobbat ihop i många år och att äntligen komma till skott är grymt. Han funderar lite annorlunda än de flesta andra och kommer ofta på kul arr eller någon annan twist eller skruvat riff som inte vi andra skulle göra. 

A: Det börjar trilla in spelningar också, och ni kommer till Helsingborg i april tillsammans med Wolf. Bara ett fåtal datum är bokade hittills men det kommer fler hoppas jag?

M: Man får ju aldrig berätta förrän saker och ting offentliggörs, men detta är inte de enda arrangörer vårt agent pratar/pratat med, det kan jag säga. 

A: Som det ser ut på The Tivolis hemsida så är det någon slags co-headline, stämmer det? Vad får ni för speltid?

M: Det är tanken att det skall vara så, detaljerna vet jag inte ännu. Det blir väl något möte inom kort.

A: Jag förutsätter att fokus ligger på nya skivan när ni spelar live, men hur ser du på backkatalogen? Blir det bara "hits" eller finns det utrymme för några lite mer ovanliga låtar? (ledande fråga från Alex som vill höra Mistreated eyes, Beat of the heart, It's nice to be a king och framförallt Lonely nights!)

M: Vi repar just nu material som är ung. 60/40 fördel äldre låtar. Några av dina önskemål är med, troligen vill folk höra rätt mycket gamla låtar också, så det blir trixigt att hitta balansen. Det blir lite olika upplägg beroende på vad för typ gig vi gör och speltid såklart.

A: Är du nostalgisk?

M: Inte mycket, men naturligtvis har man en massa kul minnen från karriären.

A: Anders Engberg är ett grymt tillskott i familjen, hur känner han för bandets historia? Var han ett fan redan eller fick han lära sig när han kom med i bandet?

M: Han gillade "Eye To Eye"-plattan väldigt mycket, men hade dålig koll på de tidigare albumen. Så vi har grävt lite bakåt och tagit fasta på det vi själva gillar mest idag. Delar av backkatalogen har man liksom ingen kontakt med längre och då framför man inte det materialet med entusiasm så det får vara..

A: Vem tar förresten hand om basspelandet på turnén?

M: Vi har en kille med oss som heter Peter Hallgren, han och Anders lirar ihop i doombandet SORCERER som gjort en grym platta som släpps senare i år. Skönt med någon man känner lite redan, dessutom är han en mycket duktig gitarrist..

A: När ni nu äntligen styr kosan mot Helsingborg så är det ju värt att nämna er debutsingel som ju inte bara såldes lokalt i Östersund utan även togs in av en synnerligen intuitiv skivkrämare även här. Har du något minne av detta?

M: Jag minns det, jag såg ett flertal artiklar från Helsingborgs Dagblad också vill jag minnas.

A: Har du något du vill avsluta med?

M: Ska bli grymt kul att få komma till Helsingborg och lira HÅRDROCK!!!


Jag ser sjukt mycket fram emot spelningen, läs mer och köp biljetter HÄR. Och får vi Lonely nights och It's nice to be a king så akta er gott folk för då får jag nog sätta strypkoppel på mig själv.

/Alex

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 37: favorit i repris

God fredag! Denna dag blickar vi tillbaka till nådens år 2017 och en genilista jag gjorde just till vecka 37, den var bra då - den är bra...

Populära inlägg