torsdag, november 20, 2014

Årsbästalistan 2014 - ett konstaterande

Det är säkert fler än jag som har noterat det. Att 2014 är ett, tja, ganska starkt skivår. Varje år brukar det heta att just det året är det starkaste, mest imponerande och på alla sätt mest dräpande kreativa året när det gäller skivor.

2014 känns det så mer än någonsin. Enligt Metal Archives gavs det ut 5,081 metalskivor. Enligt deras definitioner. 5,081 skivor. Jag har sedan året börjande egentligen haft en spellista på Spotify lämpligt nog betitlad "2014" som jag stadigt fyllt på. Idag fyllde jag på lite till och kollade sedan hur lång den var. 507 låtar med en speltid på 43 timmar och 32 minuter. Mer än en arbetsvecka om man jobbar heltid. Utan att lyssna på samma låt mer än en gång.

Jo, jag kan konstatera att 2014 är ett starkt år. De band som har gett ut skivor i år har varit tvungna att prestera musik av yttersta kvalitet för att slå sig in på listan. Från nästa vecka kan ni ta del av vilka skivor som kan komma ifråga för undertecknads årsbästalista. Det kommer bli galet.

/Martin

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2019, vecka 50: In på upploppet

Goddagens! Idag är det inte bara fredagen den 13:e utan även lucia och då kan vi ju passa på att tänka både på blandade skräckfilmer och på...

Populära inlägg