måndag, oktober 14, 2013

Börjat kolla på årsbästalistan så smått

Jag har börjat förknippa oktober månad med två saker framför andra: det är dags att grotta ner sig i konsten att göra mustiga grytor samt börja tröska igenom vilka skivor som på allvar kan komma i fråga för årsbästalistans placeringar 10-1.

Och jag vill hävda att bägge uppgifterna kräver grannlaga förberedelser samt stor seriositet när man närmar sig värvet. Själva listandet är ju, som alltid, blandat med en viss skopa ångest. Det ser vi om inte annat i de artiklar som snart börjar dyka upp på bloggar och andra plattformar för metal. Och så ska det vara menar jag - musik är någonting som i alla fall jag tycker skall tas på allvar.

Jag läste igenom inläggen som jag skrev förra året och konstaterade att det var en hel massa verkligen imponerande musik som gavs ut 2012. Ett axplock: "Portal Of I" från NE OBLIVISCARIS, "Vanitas" från ANAAL NATHRAKH och "Betray Your Own Kind" från CHINE. 2013 ser ut att bli ett minst lika imponerande år. Jag har gjort en lista på ca 30 skivor som kan komma ifråga för min egen lista över 2013 - första inlägget om de nominerade plattorna kan ni se fram emot redan i början av november. En sak kan jag lova er - BOMBUS kommer inte vara ett av banden som figurerar på min lista, haha!

/Martin


4 kommentarer:

Christofer sa...

Förväntar mig en rejäl skopa progressivitet och dödsmangel på din lista. Usch ja, det är satans mycket ångest att skriva listor. Jag har min topp 5 någorlunda klar men vilka som ska ta dom sista fem platserna är lite knepigare. Det har varit ett bra musikår i år igen tycker jag. Riktigt kul.

Metallbibliotekarien sa...

Well, det är ju två av mina favoritsubgenres så du antar helt rätt, haha!

Stones sa...

Haha ingen Bombus :)
Som vanligt har jag inte ens börjat fundera ännu, det kommer i slutet på November. Vill helst att alla bra skivor är släppta innan jag dyker ner i högen för att börja sålla. Men inser att högen kommer att bli rätt stor även iår.

Metallbibliotekarien sa...

Så är det Stones. Jag gav såklart skivan en chans, men det är inte min grej. Alls. Jag har försökt att kontinuerligt fundera under året när jag lyssnat på musik om det kan vara material som kan komma ifråga för årsbästalistan. Detta för att slippa få panik i slutet av året. Sen vet jag att det brukar dyka upp minst en skiva som gör att jag får ändra om i listan strax innan deadline, haha!

Featured Post

Fredagslistan 2019, vecka 20: Är det något ruttet med Danmark?

Gott folk! För de litterärt bevandrande av er så kanske ni uppfattar titeln på den här veckans lista som något av en parafras av William S...

Populära inlägg