måndag, mars 04, 2013

Senaste recensionerna på WeRock

Tjena!

Tillbaka efter två veckors pappaledighet då lille Leonard kom till oss en lördagskväll på Helsingborgs sjukhus känns det smått märkligt att jag hann skriva recensioner alls. Men det gjorde jag alltså. Det hann också BiblioteKarin som har skrivit om VREIDs "Welcome Farwell", en skiva som hon peppat lite lagom inför i all enkelhet.

Fredrik har nedsänkt öronen i SNAKESKIN ANGELS "Follow The Snake To The Core" och ENVINYAs "Inner Silence" där den senare får honom att omvärdera grundinställningen till symfoniska metalband med kvinnliga frontfigurer.

Robert köttar på med recensioner av tunga och än tyngre FAITH "Decades Of Dispair" och KONGHs "Sole Creation". 

För egen del så satte jag tänderna i två synnerligen efterlängtade album. Och väldigt olika minst sagt.

Tyskarna i DEFEATED SANITY spelar extremt brutal death metal med den äran. Jag uppskattar verkligen bandets diskografi mycket. Senaste släppet "Passages Into Deformity" är verkligen ingen svag skiva då den förutom det sedvanliga manglet bjuder på (dare I say it) utveckling. Just utveckling brukar inom extremmetallen ju ses som ett skällsord. Bandet lyckas klara balansgången alldeles utmärkt tycker jag. 

I andra änden av spektrat inom dödsmetallen huserar SOILWORK som med "The Living Infinite" har spänt bågen väldigt hårt. Och de lyckas svepa undan benen på mig i stort sett fullständigt med ett mäktigt dubbelalbum fyllt med så mycket kvalitetsmusik att jag häpnar.

Plus för att bägge skivorna har grymt snygga omslag.

/Martin


2 kommentarer:

Matrulda sa...

Grattis till det lilla metallhuvudet :)

Metallbibliotekarien sa...

Tack så mycket :) Jag såg förresten ditt mejl om förslaget till fredagslista. Det blir en utmaning, haha!

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 12: KRSNA-core

 År 1965 hoppade en gammal gubbe vid namn Prabhupada på båten i östra Indien och klev av densamma i New York. Där bodde han en sväng i en pa...

Populära inlägg