onsdag, september 26, 2012

Supporta scenen: DYING FETUS & JOB FOR A COWBOY

Ni har väl noterat att hösten är grymt bra vad gäller metalkonserter? I lördags NASUM, på torsdag drar DYING FETUS tillsammans med bland andra JOB FOR A COWBOY in på KB för en smäckhård afton.

DYING FETUS är ett band vars senaste skiva "Reign Supreme" är precis vad den heter. Den ligger helt klart bra till för att hamna på min årsbästalista. Man bör också kolla in de andra alstren från bandet då de i vanlig ordning brukar slänga in en hel massa gammalt godis i sina setlists.

Vill man kolla in vad vi har skrivit om bandet på WeRock så finns det en hel del - Holmas recension av "War Of Attrition",  Jonas Anderssons inte fullt så lyriska recension av "Descend Into Depravity" (jag håller inte med den gode Jonte, men det tror jag att ni hajar, haha!) och min egen recension av senaste plattan.

Men det är ju ett allmängiltigt faktum att bra skivor har ingenting med hur ett band är live. DYING FETUS visade dock med emfas att de är ett groteskt bra liveband på Getaway i somras. Jag tror inte att de har blivit sämre sedan dess, då bandet turnérat synnerligen hårt sedan "Reign Supreme" släpptes.

JOB FOR A COWBOY har vi också skrivit en hel massa om - och varför skulle vi inte det då det även här rör sig om ett riktigt bra band.

I en lång dubbelrecension kan ni läsa vad jag och Fredrik Sandberg tyckte om bandet när de besökte våra breddgrader 2010. Det finns också en skapligt lång intervju med sångaren Jonny Davy som Fredrik gjorde i samband med spelningen.

Senaste skivan som man nu alltså är ute och turnérar på, "Demonocracy" har vi också satt tänderna i.

Att det kommer bli en kväll fylld med stenhård, tajt levererad musik, kan man alltså lugnt utgå ifrån. Med på svängen är också REVOCATION och CEREBRAL BORE som inte sysslar med popmusik.

Alltså, för att sammanfatta i vanlig ordning:

Vad? DYING FETUS & JOB FOR A COWBOY, med REVOCATION och CEREBRAL BORE.

När? 27/9, kl. 18.30

Var? Kulturbolaget, Malmö

Pris? 275 spänn

Vi kör en liten spellista på det med så ni är fullständigt med på noterna, haha!

/Martin

/Martin


Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 15: Coffin of the Storms

För de som fortfarande ägnar den norska scenen någon uppmärksamhet inträffade nyligen en av årets större händelser: COFFIN STORMS släppte si...

Populära inlägg