onsdag, november 09, 2011

Iron Maiden på Ruskin Arms

Jag har stannat kvar i det underbara IRON MAIDEN-träsket hela veckan och dessutom lagt fokus på de tidiga åren efter mitt besök i London förrförra veckan. Är det någon som minns den (ganska dåliga) dokumentären/köpfilmen 12 Wasted Years som kom i slutet av 1987? Som dokumentär betraktad är den idag inte vidare intressant, men 1987 var den för en tioårig hårdrockare det allra coolaste man kunde se (tillsammans med "KISS Exposed" och ALICE COOPERs "The Nightmare Returns"). Fina musikvideos (Stranger in a strange land!), liveklipp från alla perioder men kanske framförallt det klipp som stannat kvar hos mig längst: Charlotte the harlot bootlegfilmad live på Ruskin Arms i april 1980.

Jag närde länge en dröm om att en dag få se hela den filmen, till skillnad från i andra samlarvärldar så har det aldrig jobbats speciellt mycket med ocirkulerade Iron Maiden-konserter i bootlegsamlarnas tveksamma värld. Det ryktas förvisso om inspelningar från 1975 och framåt men det är inget som har någon substans, emedan det finns belägg för och även utgivna ljudklipp från t.ex. inspelningar med KISS från 1973. I vilket fall så såg det länge ut som att Maiden på Ruskin 1980 skulle förbli en dröm.

Så kom en dag för sex år sedan det fullkomligt MAGNIFIKA dvdsläppet "The Early Years" med herrarna järnjungfruar. En sinnessjukt bra dokumentär om bandets tidiga dagar, "Live At The Rainbow 1980", den helt otroliga Hammersmith 1982 (dock ej hela...) och som ponny på mackan: Ruskin Arms 1980. En notering i häftet gör gällande att bandet saknats länge och hittades precis i slutproduktionen av dvdboxen, och idag sitter det en trettiofyraårig man vid en dator och drömmer sig tillbaka till april 1980.

Välkomna till min dröm.


/Alex

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2019, vecka 38: Nightfell

God afton. Veckans lista består av ett album som jag snöat in på totalt under den senaste veckan, nämligen NIGHTFELLs utomordentliga "...

Populära inlägg