fredag, november 12, 2010

Årsbästalista 2010 - de nominerade plattorna, nr 4

Nominerad: "Heirs To Thievery" - MISERY INDEX.

Politisk rensdöds när den är som bäst får man sig serverad från kvalitetsknäckande MISERY INDEX. Jag var verkligen helsåld på "Traitors" från 2008 och hade svårt att tro att bandet skulle lyckas toppa den. Sent vaknade syndaren från sådana villfarelser kan jag säga för det här är det bästa bandet gjort i mina öron. Visserligen gillade jag den brötiga produktionen på "Retaliate", men lirar man på den tekniska nivån som MISERY INDEX gör är det så oerhört skönt att höra instrumentinsatserna tydligt. Och det gör man - vartenda blästrande blastbeat, varenda ton hörs lika tydligt som en mistlur - utan att för den skull förta känslan. Mästerligt.



/Martin

1 kommentar:

Tomasz Swiesciak sa...

Diggade också Traitors och har försökt att komma in i denna utan att ha lyckats. Jag ger den ytterligare några försök. Tycker dock att den är alltför kort eller så passerar tiden bara väldigt snabbt förbi när jag lyssnar på Misery Index.

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 16: Dalarna darkness descends

När jag tänker på idén om landet Sverige och kanske framförallt någon mytologisk bild är det inte sällan Dalarna dyker upp i mitt huvud. Det...

Populära inlägg