måndag, juni 21, 2010

Återkommen

från Sonisphere i Prag. Får erkänna att livet, med denna upplevelse i ryggsäcken, känns ganska bra. Som en lite teaser inför den förmodligen ganska omfattande recensionen av The Big Fours konserter får ni här en liten best of lista över gigen.

Bästa trumljud: SLAYERs Dave Lombardos. Bastrummorna lät distinkta och pukorna hade en naturlig, maffig klang.
Slayer i ack så passande blodrött ljus.


Störst ego: Lars Ulrich. Häpnar över att mannen står ut med sig själv.

Bästa gitarrljud: MEGADETH. Varenda ton hördes när det spelades solon även i halsbrytande hastighet.

Bästa frontman: Hetfield. Alldeles oavsett att mannen har förlorat i hårdhet - den uppenbara glädje Hetfield utstrålade på scen går rakt in i hjärtat på en.

Metallica med kvällens största bildskärm.

På en mer organisatorisk nivå misslyckades arrangörerna bara med en sak: säljer man öl för 18 kronor halvlitern till ca 50.000 metalheads så måste man förr eller senare tömma toaletterna. Vad som händer, och hände, annars är ju inte för svårt att räkna ut eller hur?

Mest förvirrande: att det faktiskt fanns karuseller på området. Hur metal är det på en skala?

Mest puckat: att gå omkring med spädbarn som inte har öronskydd.

Bästa taxichaufören: Daniel som körde oss ut till festivalen vid halv ett på eftermidagen och hämtade oss klockan 2 på natten - fortfarande glad. Och ja, det är betydligt billigare att åka taxi i Tjeckien än hemmavid.

Sämst koll: PANIC CELLs sångare Luke Bell som tackade det fina tjeckoslovakiska folket för bemötandet trots att länderna delades 1993.

Recension av The Big Fours konserter kommer finnas på WeRock på onsdag - tidpunkt just nu osäker.

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 26: Vinnie Paul

Gott folk! Jag gissar att ni, likt väldigt många andra, har uppmärksammat att PANTERAs legendariske trummis Vinnie Paul är död. Jag blev...

Populära inlägg