onsdag, augusti 12, 2009

Lite retrolyssning

Sitter och anvjuter ett stycke klassisk metal på jobbet efter att ha införskaffat en platta som egentligen borde ha inköpts för väldigt länge sedan till biblioteket.

Kommer nog aldrig att glömma hur halsbrytande fort man tyckte att musiken gick när jag först hörde Whiplash - jag och mina kompisar trodde att skivan skulle spelas på 33 rpm, för inte kunde man väl spela så snabbt? Till vårt försvar kan jag ju berätta att vi var 12 år gamla.

Och visst är det en smula fantastiskt att skivan faktiskt står sig? Det finns inte en enda låt som jag tycker är dålig på METALLICAs förstlingsverk, men den låten jag i särklass tycker bäst om är Phantom Lord. För en pågående diskussion över vilka låtar som är bäst av METALLICA rekommenderas ett besök på Jonte Royals blogg.
Nu ska jag lyssna på Phantom Lord igen!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du är kanske inte den enda som gillar låten. Vi brukade spela den som cover på våra spelningar men tog bort det från setlisten efter ett tag. Vilket ledde till att folk bad om att få höra den ändå efter det. Så fler verkar dela din mening ;)

Wulfahariaz sa...

Vad är det du säger? "jag och mina kompisar trodde att skivan skulle spelas på 33 rpm" Ska den inte det, då?

Metallbibliotekarien sa...

Wulfahariaz: nä 45 rpm faktiskt. Fast jag får erkänna att jag blir lite osäker - det är trots allt över 20 år sedan jag lyssnade på plattan i vinylformatet. Får kolla upp.

Thagirion sa...

"Kill 'Em All" är fortfarande min favoritplatta med Metallica, och den enda som jag inte tycker innehåller en enda utfyllnadslåt.

På "Ride the Lightning" fastnade jag aldrig för "Fight Fire With Fire" eller "Trapped Under Ice".

På "Master of Puppets" var både "Leper Messiah" och "Disposable Heroes" låtar som jag aldrig lyssnade på.

På "...And Justice For All" så var det "The Shortest Straw" och "The Frayed Ends Of Sanity" som fick styka på foten.

Men när det gäller deras första ursinniga platta så är svårigheten snarare att bestämma vilken låt som är bäst, men det är nog ändå "Jump In The Fire".

Metallbibliotekarien sa...

Thagirion: Haha, ja där ser man. Gillar i stort sett samtliga låtar på Metallicas pre-"Black Album" katalog, men i synnerhet Leper och Disposable Heroes, för att inte tala om Frayed som jag fortfarande dyrkar som en ohelig get. Escape är väl den enda låten som jag har lite problem med från Lightning faktiskt.

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 26: Vinnie Paul

Gott folk! Jag gissar att ni, likt väldigt många andra, har uppmärksammat att PANTERAs legendariske trummis Vinnie Paul är död. Jag blev...

Populära inlägg