fredag, september 04, 2020

Fredagslistan 2020, vecka 36: Nytt och blandat

God morgon!

Idag är det äntligen fredag igen och vi sätter med ens tänderna i en fredagslista signerad undertecknad med diverse nytt och blandat.


VOID ROT är först ut i dagens lista. De kommer från Minneapolis, spelar en skönt släpig doom/döds och släpper sin första fullängdare i och med "Descending Pillars" (11 september på Everlasting Spew Records). Premiärspåret lovar gott inför det släppet för maken till atmosfär och monolitisk kraft får man leta efter. Pluspoäng för rått bandnamn och tjusig målning på skivomslaget.


Från Falun kommer veckans andra bidrag i form av AGES. AGES - vars medlemmar har beröringspunkter med band så som VOLTURYON, SATYRICON och DISSECTION - spelar melodisk black utan krusiduller eller mankimang och det är ju exakt vad man vill ha ibland - okrånglig musik. Dock hade de vunnit mitt hjärta snäppet mer med "Uncrown" om de gett den en mer råbarkad produktion och slutbetyget landar på fyra av fem solstolar. 


Vi tvärvänder och styr kosan mot Japan och FROSTVORE som spelar en av de ädlaste formerna av metal, nämligen oldschool-döds. Jag får med handen på hjärtat säga att jag inte kan räkna upp jättemånga japanska akter som gör just det så FROSTVORE gör mig direkt på gott humör och ligger på plus redan från start. Att singeln Blackfield från fullängdaren "Drowned By Blood" sedan visar sig vara en total fullträff gör ju knappast saken sämre. Nej fy satan vad bra detta är, upp med volymen och fram med en fickljummen festival-öl för nu är det faktiskt fullt rimligt att leva.


SADISTIC DRIVE kommer från Finland och bjuder på en slängig punk-dödsgryta samt mycket gore med albumet "Anthropophagy". Här återfinner vi låttitlar som Run Over And Left To Die, Body Part Puzzle och Worm-Eaten Abomination och betänker man detta faktum samt slänger ett getöga på albumlayouten så har man en rätt god fingervisning om hur anrättningen kommer att låta. Mycket bra, helt enkelt. Slängigt och skränigt men utan att tumma på instrumentkompetensen. 


Ännu mer ös och fart när det är dags för sista låten för idag, nämligen Chaotic Threat med OBSECRATION. OBSECRATION är ju gamla i gemet och har hållit på sedan herrens år 1990 med sitt musicerande. Det är imponerande tycker jag och tyder på total dedikation. Bandet får ändå betraktas som något av doldisar då de endast har två recensioner totalt på Encyclopedia Metallum, av 38 listade släpp vilket känns en smula oförtjänt. Grekisk dödsmetall med klara thrashinfluenser står på menyn och jag är för min del odelat positiv. 

Med detta vill jag tillönska en alldeles underbar helg. Vi hörs!

/Susanne

Fredagslistan 2020, vecka 36: Nytt och blandat

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 16: Dalarna darkness descends

När jag tänker på idén om landet Sverige och kanske framförallt någon mytologisk bild är det inte sällan Dalarna dyker upp i mitt huvud. Det...

Populära inlägg