tisdag, april 11, 2017

Martins tekniska tisdagstips, vecka 15: Replacire

Gott folk!

Det är tisdag, och sålunda dags för ett nytt tekniskt tisdagstips. Om jag säger Boston så säger ni kanske MIT, Good Will Hunting, Dennis Lehane, AEROSMITH, DROPKICK MURPHYS eller Dorchester? Nu tycker jag att vi har anledning att foga ett nytt bandnamn till Boston: REPLACIRE. Det här gänget har varit igång ett tag, men det är först nu som jag kan säga att jag gett bandet en chans. Detta är bara så bra, udda, men ändå med bägge benen fast rotade i den tekniska myllan.
Det är kanske menat som ett internt skämt, men döper man sin skiva till "Do Not Deviate" så förväntar jag mig att bandet håller sig till en ganska traditionell form av teknisk döds. Men REPLACIRE väver skickligt in progressiva, brutala, nästan OPETH-lika och andra udda element i sin musik. Och de gör det på ett sätt som inte alls känns krystat, konstlat eller fisförnämt - utan faktiskt helt genuint. Om ni nu tror att det inte finns några tekniska element kvar så kan ni vara lugna - detta är musik som visserligen inte drar sig för att vara nyfiken - men jag tvivlar aldrig över vilken subgenre bandet räknar som hemvist. Kolla in dem!

/Martin


Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 26: Vinnie Paul

Gott folk! Jag gissar att ni, likt väldigt många andra, har uppmärksammat att PANTERAs legendariske trummis Vinnie Paul är död. Jag blev...

Populära inlägg