onsdag, januari 15, 2014

Dream Theater 2014

Ikväll har DREAM THEATER turnépremiär, de har återvänt till konceptet "An Evening With" vilket förhoppningsvis betyder att det blir som 2004, att de spelar över tre timmar. Jag har befunnit mig i deras sällskap inte mindre än tretton gånger sedan 1995, och jag har aldrig blivit besviken. Möjligen tyckte jag att gigen 1997-98 inte var de jag hade hoppats på, musikaliskt var det nya materialet då inte alls det jag ville ha av DT. Idag har jag omvärderat konserterna lite, inspelningarna från båda konserterna vittnar om ett bra band, men visst - låtlistorna är fortfarande inte hundragunnar direkt.

Be that as it may (and I doubt that it was), när jag knallar in på anrika Falkonersalen i februari så hoppas jag att låtlistan är lång som en Kristina Lugn-monolog och innehåller hits för ungdomarna och ovanligheter för Bergdahl. Låtar jag hoppas på denna runda äro som följer:

Status seeker
The ones who help to set the sun
Light fuse and get away
Innocence faded
Space-dye vest
A change of seasons (hela)
Take away my pain
Disappear
Six degrees of inner turbulence (hela - denna hade jag mördat för)
Vacant (som går in i Stream of consciousness)
The answer lies within
Repentance
Prophets of war
The shattered fortress
Beneath the surface
Lost not forgotten
This is the life

Den pigge läsaren förstår att detta är en lista över alla låtar de inte kört sedan jag såg dem första gången. Space-dye vest lär det inte bli, och jag tog faktiskt inte ens med The best of times för sannolikheten att de skulle köra den är som att KISS skulle köra Shock me utan Ace Frehley. Eller vänta nu..... En sjuk överraskning hade varit hela Six degrees, många hade säkert frynt på näsan men jag hade blivit överlycklig. Sen är jag inte lika pigg på Take away my pain och Disappear som jag är på andra låtar i listan, men jag har inte hört dem live så de hade varit välkomna ändå.

Imorgon bitti vet vi facit, åtminstone för premiärgiget. Tills dess, enjoy en tjusig stund rån 2005!


/Alex

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 20: Musik till läsning

Gott folk! Det kanske inte kommer som en större överraskning att jag är en läsare. Sedan en herrans massa år så ligger min lästakt på unge...

Populära inlägg