tisdag, november 12, 2013

Djävulens Musik 1983

Haja på dere, lange zeit nicht gucken som de säger nere i Dresden.

Hårdrock är som bekant djävulens musik. Likaså rock, pop, och allt som inte är Carl Jularbo. Fast det är nog djävulens musik det också. I vilket fall så finns det lyckligtvis folk som är beredda att stå upp för en snällare, kristnare och frommare livsstil. Folk som inte tänker sitta still och se hur världen förändras till det sämre genom att folk får för sig att sjunga och spela musik.

Folket ifråga heter ofta PETERS BROTHERS och i början av 80talet (kanske fortfarande?) hade de en radioserie kallad "The Truth About Rock" som minsann berättade för oss oinvigt naiva hur förfärlig rockmusik kan vara. En hel timme ägnades en gång åt sminkrockbandet KISS, och det fina med just den tapen är att de smugglat in en bandspelare på en konsert (jävla bootleggers) och spelar in en del av bandets konsert i Bloomington i februari 1983. Man får dessutom ett ovalbart kommentarspår till inspelning med uttryck som "det är så HÖGT" och "KORS I JÖSSE NAMN SÅ HÖGT".

Häromdagen dök det upp ett litet klipp på youtube också. Peters Brothers har alltså även haft ett TV-program. Programmet visar dem i foajén till sagda Kisskonsert. Och i sann Fönster Mot TV-världen-anda bjuder jag här således på lite skön TV från förr.

Det finns absolut ingenting jag inte älskar med detta klippet. Ofrivillig humoristisk perfektion.

 
/Alex

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 24: Suffocation!

Gott folk! Jag fortsätter att tokpeppa inför Copenhell som är nästa vecka, med att köra en lista med SUFFOCATION som enda band. Det här ...

Populära inlägg