torsdag, oktober 10, 2013

Marillion: Brave live 2013

I maj 1994 var jag inte i Malmö. Det är ett faktum som säkert kan tillskrivas många av oss, ja kanske de allra flesta. För att därför förtydliga en smula nämner jag därför att i maj 1994 var jag inte i Malmö och såg således inte MARILLION när de var ute på sin "Brave"-turné. Jag hade nämligen dels hört att skivan var dålig, dels att de inte körde Garden party vilket var the låt of the hour för min del just då. Båda dessa påståenden skulle visa sig vara ordentligt jävla fel, "Brave" är en fenomenal skiva och de körde visst Garden party den kvällen. Snulle fick jag och en av de fem jävligaste konsertmissarna i mitt liv var ett faktum. I vilket fall så har jag sedan dess sett Marillion så många gånger som det varit möjligt och försökt samla på mig låtarna från "Brave" så att jag åtminstone totalt sett fått höra skivan som jag numera tycker så mycket om.

Så kom 2013. Detta fantastiska år. Detta oumbärliga år. Detta [insert: valfritt superlativ] år.

Det kändes i mitten av förra året att det började vara lite dags för mig att åka på Marillionweekend igen, så jag och Henke bokade biljett och åkte sedermera ner till det holländska låglandet i mars i år. Första kvällen spelade bandet hela "Radiation" rakt av, sista kvällen spelades hela nya skivan "Sounds that can't be made", viktigast var dock att på den andra dagen hade man gått ut med att "Brave" skulle luftas med en fin scenproduktion och laser och jävelskap och hans bror.

Så nu sitter jag här, inte riktigt lika bitter (jo det är jag visst det) över att ha missat 1994-konserten eftersom jag nu sett en bättre och fräckare version av skivan live, och njuter av nedanvarande trailer som berättar för oss att nästkommande måndag ser släppet av DVDutgåvan, BluRayutgåvan och CDutgåvan av detta Wans in a Leiftajm-gig. Jag stod längst fram på högersidan och såg faktiskt bara ungefär halva showen eftersom jag ville vara nära. Nära bandet i denna deras kanske finaste stund. Nära musiken. Nära.

Gåshud. Ingenting annat. Grannarna på Stattena kommer att veta när paketet har anlänt.

You get used to it./Alex

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2019, vecka 20: Är det något ruttet med Danmark?

Gott folk! För de litterärt bevandrande av er så kanske ni uppfattar titeln på den här veckans lista som något av en parafras av William S...

Populära inlägg