tisdag, maj 14, 2013

En dag kvar till KISSboken!

Imorgon släpps äntligen Carl Linnaeus bok om KISS, vi är många som sett fram emot en ny svensk bok eftersom det är 25 år sedan sist. Och let´s face it, jag älskade "Still on fire" då och lärde mig framför allt en massa om bootlegs, men som biografi betraktat är den bara snäppet bättre än Klittyböckerna.

Högtidligheten firas med releasefest på restaurang 2112 i Göteborg imorgon kväll, jag kör upp en sväng och det skall bli oerhört roligt att träffa Carl och alla polare på plats! Om nån vill prata bootlegs så är jag den skallige 36åringen med den största burgaren på bordet. Det blir dessutom ett slags releaseparty den siste maj i Stockholm som uppvärmning för Kisskonserten dagen efter där Carl finns på plats och signerar och har sig. (Facebookeventet för Stockholm hittar du här)

Det är mycket med Kiss nu. Carls bok är för mig den vackra inledningen på det stora 40årsjubileet som bland annat följs av att jag själv skriver för en helt annan bok som släpps i höst: "Kissing Sweden" är arbetsnamnet, den har varit på gång i många år men nu börjar den närma sig utgivning. Jag skriver konsertrecensioner/bootlegrecensioner för boken och har gjort ingående analyser av bandets samtliga Sverigekonserter utifrån de tillgängliga källorna. Flertalet överraskningar som jag inte uppmärksammat tidigare har sett dagens ljus och jag inbillar mig att det finns en hel del godis i mina små texter även för storsamlaren som har sett och hört allt.

Och det är inte för sent - om DU sitter på en film eller ljudupptagning från 1976-1988 som aldrig sett dagens ljus, hör av dig! Stockholm 1980 saknar jag filmmaterial ifrån, likaså Göteborg 1976. Och alla konsertena från 1983-84 såklart....

Anyway, nu njuter vi av att få oss en dos Kiss nästan var vi än tittar - Carl har fått ett fint medieuppsving och syns och hörs både här och där, så sent som igår satt han i Gomorron Sveriges soffa och ikväll ska han prata obskyra låtar (typ) på Bandit. Snart kommer de hit igen och enligt Gene, Tommy och Eric ska de ha världspremiär för en helt ny scen i Stockholm den första juni. Gene har nämnt en stor spindel. Med tentakler. Kanske borde han läsa på lite biografi innan det är dags för fler intervjuer.

Med det sagt tisdagsnjuter vi av de tre låtarna jag allra helst skulle vilja höra på Sweden Rock. Iallafall de två som Gene sjunger.

 

/Alex

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2018, vecka 16: Nu och då

Gott folk! Idag tänkte jag att vi skulle sätta vissa bands utveckling under lupp. Jag fick idén när jag helt slumpmässigt fick reda på att...

Populära inlägg