onsdag, september 02, 2009

Taste of Chaos

IN FLAMES gör tre stora spelningar i Stockholm, Göteborg och Malmö, tillsammans med KILLSWITCH ENGAGE (klara sedan innan) och numera även tillsammans med DEAD BY APRIL och EVERY TIME I DIE under turnénamnet TASTE OF CHAOS.

DEAD BY APRIL kände jag åtminstone till sedan innan, vem har inte hört Losing You till förbannelse denna sommar, men EVERY TIME I DIE var okänt för mig. Sagt och gjort, en snabb sökning på Spotify - och jag mår helt plötsligt som bandets namn. Hur tänker arrangörerna? Tror knappast att de har som uppsåt att lura dit en hel massa metalcorekids för att sedan låta huvudakten köra över en intet ont anande publik. Måhända att jag är orättvis, men metalcore är en av dessa genrer som jag bara går och väntar på att folk ska avfärda som det luftslott genren har blivit - EVERY TIME I DIE gör inget som kan återupprätta genrens forna trovärdighet (den lilla den hade).

Taste of Chaos? Snarare en smak av tristess.

10 kommentarer:

Tomasz sa...

Oj, hårda ord. AILD är inte sååå dåliga. Tycker det finns några bra spår på senaste skivan "An Ocean Between Us". Visst, det är metalcore enligt standardmall 1A men det finns de som gör den ännu sämre.

Metallbibliotekarien sa...

Tomasz:Har du inte blandat ihop banden nu? As I Lay Dying är inte med på Taste Of Chaos - däremot Every Time I Die. Hårda ord förvisso - men det är inte ofta jag tar i på det sättet - så jag blir inte förvånad över din kommentar, hehe. Visst finns det andra mycket sämre band inom metalcoregenren, men det jag mest vänder mig emot vad gäller Taste of Chaos är den extrema övervikten till förmån för metalcoren. Ett sådant band bör man orka med, men 3? Inte i min bok i alla fall, och inte när det låter på det sättet som det gör om Every Time I Die.

Kim sa...

Nja, för min del är IF första och hittills enda, anledning att uppsöka tillställningen. Kanske tillkommer ytterligare något band?

Metallbibliotekarien sa...

Kim: Jo, IF är och har varit enda anledningen till att gå. Hoppas på att arrangörerna tar sitt förnuft tillfånga och bokar The Haunted eller Dark Tranquillity - även om jag inte tror att så blir fallet.

Tomasz sa...

Ah, det måste jag ha gjort. ETID har jag aldrig hört men många säger att de är riktiga sopor.

Kim sa...

Det jag hört av senast annonserade bandet, "Maylene and the Sons of Disaster" känns inte heller som nåt jättelyft för tillställningen.

DT och IF på samma scen, ja det vore verkligen något att fröjdas åt :) Men så lär det väl knappast bli...

SheerFaith sa...

As i lay dying var på taste of chaos förra året. Jag var tyvärr där med min styvson som gillar Atreyu (även det ett skitband). Det var även där som jag bevittnade dyngbandet MUCC. Jag vet inte om jag kan påstå att In Flames anno 09 är så värst bra.

Metallbibliotekarien sa...

Kim: nja MYLENE har förvisso ett skönt sväng som jag gillar lite grann, men de känns aningen malplacerade bland de övriga banden.

SheerFaith: Om jag ska gå på den insats som IF gjorde på SRF i somras så är bandet väl inte så jättehejsan, så jag ser gärna att bandet stuvar om rejält i setlistan och tar fram lite gammalt, mer aggressivt material. Då kan konserten bli riktigt njutbar, för jag vill ogärna tro att bandet inte kan ta fram de superkrafter som jag vet finns inom gruppen. Och så hoppas jag att Jesper är tillbaks.

MetalMats sa...

Att döma av intervjun med Anders Fridén i senaste numret av Rock Hard så verkar Jesper dessvärre befinna sig rätt långt från en comeback i IF... Men jag håller givetvis tummarna.

Metallbibliotekarien sa...

MetalMats: mycket tråkigt att höra. Har helt missat den intervjun faktiskt.

Featured Post

Fredagslistan 2019, vecka 50: In på upploppet

Goddagens! Idag är det inte bara fredagen den 13:e utan även lucia och då kan vi ju passa på att tänka både på blandade skräckfilmer och på...

Populära inlägg