fredag, juli 05, 2024

Fredagslistan 2024, vecka 27: Forta låtar

Det är mycket som går fort nu. Den globala uppvärmningens framfart, takten i vilken lönen går åt, klassklyftornas fördjupning i samhället. Ja, både det ena och det andra. Själv är jag inne på sista jobbveckan inför semestern och det gör mig alls ingenting om den också går snabbt. Och som ni kanske kan gissa er till kommer jag hålla mig till d-taktens domäner den här gången i form av grind, crust och snabb döds. Inspirerad av Andreas boktips i förra veckans lista har jag också lagt till dryckestips till mina låtar. Listan finns både här och längst ner i inlägget. 

Det numera upplösta bandet EARLY GRAVES får sparka igång med Giveup från den lysande plattan "Goner" från 2010. Dryckestips: Gårdagens kvarglömda och vid det här laget riktigt kalla bryggkaffe som du tankspritt sveper under tiden som du letar efter jobbnycklar, mobil och tandborste. Tyvärr har du försovit dig igen och måste springa till tåget.

WARKRUSHER - Epitaph. Band som tar inspiration från BOLT THROWER tycker jag man kan ta en närmre titt på och WARKRUSHER är ett typiskt sådant exempel. Dryckestips: Du är på väg hem och lyssnar på lite trevlig kanadensisk crust i dina brusreducerande hörlurar när det plötsligt blir signalfel i Landskrona och samtliga passagerare får kliva av för att vänta på ersättningsbussar som aldrig kommer. Som tur är har Pressbyrån öppet och där får du tag i en välkyld citronfanta på burk.

Vi fortsätter på krusher-spåret med HELLKRUSHER och en finfin låt som såg dagens ljus redan 1992, Dying for who. Dryckestips: Du har varit på punkspelning på Enskiftet och nu hamnat på efterfest hos en kompis till en kompis. Din närvaro höjer medelåldern en smula men natten är ung och det finns på gott och ont obegränsad tillgång av fickljummen Sort Guld från Carlsbergs bryggeri. Du känner dig frestad för ett ögonblick men inser sedan att det är en dag imorgon också och traskar hem till en kopp kvällste och sängen istället. 

Åter till tema grav med GRAVESEND som är ett relativt nytt band från New York. Från dem lyssnar vi till Gowanus Death Stomp från albumet med samma namn från 2023. Dryckestips: Du har varit på Mässingshornet under kvällen och firat en vän som fyller år. Det har gått en och annan lättdrucken tjeckisk pilsner med svåruttalat namn (Krušovice). På nattbussen hem är det brötig stämning så du fördjupar dig i Spotifys rekommendationer. Eftersom du nyss lyssnade på KOMMAND tycker algoritmerna att GRAVESEND vore passande så du trycker på play och blir glatt överraskad.

Och så måste jag avsluta med en gammal klassiker i form av BLACK BREATH. Den här har jag garanterat spelat både en och två gånger förut men det kan inte hjälpas utan the heart wants what the heart wants och därav ska vi ha oss en släng av Sentenced to life från nådens år 2012. Dryckestips: En lite för kall och lite för blaskig stor stark på KB som du till hälften spiller ut efter en oväntad sidtackling från en överförfriskad 22-åring från Bromölla i battlevest som stångar sig fram genom barkön. Spela snabbare!

Nej nu får vi ta helg kamrater.

/Susanne

Fredagslistan 2024, vecka 27: Forta låtar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar