tisdag, november 17, 2015

Veckans Youtubeklipp: Megadeth på Hammersmith 1992

Gott folk!

I veckans Youtubeklipp ska vi kolla in MEGADETH, bandet som Dave Mustaine bildade efter det att han fått sparken från METALLICA på ett högst otrevligt sätt. MEGADETH led som så många andra band av ständiga medlemsbyten - ofta för att Mustaine inte var speciellt lätt att jobba med, men också för att musikerna inte var tillräckligt bra för att spela den tekniskt avancerade musik som Mustaine karvade fram i raseri- och drogrus. 1990 hände dock något. Bandet spelade in "Rust In Peace" under något mer nyktra former och levererade en satans geniskiva. I stort sett varenda låt frustar av energi och klass. Bandet hade också turen att ha rekryterat Nick Menza på trummor och Marty Friedman, två musiker som verkligen visste vad hantverket gick ut på. 1992 släppte bandet "Countdown To Exctinction" som även om den inte på långa vägar var lika bra som sin föregångare hade ett knippe verkligt starka låtar.

Konserten nedan är tagen från den turnén, och jag blev väldigt glad när jag hittade den för den visar MEGADETH på den tiden då de verkligen var en urkraft. Vrid upp volymen - detta är högklassig thrash som förtjänar att spelas riktigt högt.



/Martin

Inga kommentarer:

Featured Post

Fredagslistan 2024, vecka 12: KRSNA-core

 År 1965 hoppade en gammal gubbe vid namn Prabhupada på båten i östra Indien och klev av densamma i New York. Där bodde han en sväng i en pa...

Populära inlägg